Βρετανία: Αποζημίωση 650.000 λίρες για δουλειά 48 ημερών στον πρώην υπουργό οικονομικών

Βρετανία: Αποζημίωση 650.000 λίρες για δουλειά 48 ημερών στον πρώην υπουργό οικονομικών

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν αναμένεται να λάβει 650.000 λίρες (789.555 δολάρια) κατ’ έτος δουλεύοντας μόνο 48 ημέρες τον χρόνο στην εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σχετικό μητρώο του κοινοβουλίου.

Η BlackRock ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι ο Όσμπορν θα εργαστεί ως υψηλόβαθμος σύμβουλος μερικής απασχόλησης στο Ινστιτούτο Επενδύσεων της BlackRock, που αποτελεί βραχίονα της εταιρίας στην επενδυτική στρατηγική.

Ο Όσμπορν, που ήταν υπουργός Οικονομικών για έξι χρόνια πριν χάσει τη θέση του μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit πέρυσι, ήταν πρωτεργάτης στην εκστρατεία λιτότητας της κυβέρνησης, που τελούσε υπό την ηγεσία των Συντηρητικών, μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ο πρώην υπουργός θα παρέχει στην BlackRock συμβουλές για τα ευρωπαϊκά πολιτικά ζητήματα, την οικονομική μεταρρύθμιση της Κίνας και τον αντίκτυπο των χαμηλών αποδόσεων των επενδύσεων.

Τα μέλη του κοινοβουλίου υποχρεούνται να δημοσιοποιούν λεπτομέρειες για τα έσοδά τους από εξωτερικές πηγές. Στο επικαιροποιημένο μητρώο που περιλαμβάνει τα στοιχεία αυτά, ο Όσμπορν ανέφερε για το ρόλο στην BlackRock: «Αναμένω να λάβω 162.500 λίρες το τρίμηνο ως αμοιβή για την τριμηνιαία δέσμευση 12 ημέρων. Αναμένω επίσης να λάβω στο μέλλον μετοχές στη BlackRock που θα καταχωριστούν στο μητρώο».

Αυτό σημαίνει ότι ο Όσμπορν θα βγάζει 13.000 λίρες την ημέρα. Ο Όσμπορν έχει ήδη λάβει εκατοντάδες χιλιάδες λίρες για ομιλίες που εκφώνησε σε εκδηλώσεις χρηματοοικονομικών φορέων από τότε που αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter