Βρετανία: έκκληση για ενότητα από την Τερέζα Μέι

Βρετανία: έκκληση για ενότητα από την Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι απηύθυνε σήμερα έκκληση για ενότητα το 2017 στους συμπατριώτες, έπειτα από μια χρονιά διχασμού ο οποίος έγινε εμφανής από το δημοψήφισμα για το Brexit, στο πρώτο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της.

Η Μέι δήλωσε ότι η Βρετανία χρειάζεται ενότητα και ότι πρέπει να διαμορφώσει έναν νέο διεθνή ρόλο με αφορμή την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεσμεύτηκε επίσης να υπερασπιστεί την ελευθερία όλων των θρησκειών, σύμφωνα με το BBC.

Κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος τον Ιούνιο, το 52% των Βρετανών ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, μια απόφαση που προκάλεσε μεγάλο διχασμό μεταξύ των υποστηρικτών του Brexit και των αντιτιθεμένων σε αυτό. Οι αμφισβητήσεις που επικράτησαν την περίοδο μετά το δημοψήφισμα συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η πρωθυπουργός δήλωσε ότι θέλει να ξεκινήσει τον Μάρτιο την επίσημη διαδικασία για την έξοδο από την ΕΕ, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως δύο χρόνια.

Την ώρα που οι οικογένειες ενώνονται για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, “είναι σημαντικό και για εμάς να ενωθούμε ως χώρα”, δήλωσε. “Την ώρα που εγκαταλείπουμε την ΕΕ, πρέπει να αδράξουμε αυτή την ιστορική ευκαιρία για να οικοδομήσουμε έναν νέο τολμηρό ρόλο στον κόσμο και να ενώσουμε τη χώρα μας ενώ προχωράμε προς το μέλλον. Και μαζί με τους διεθνείς εταίρους μας, οφείλουμε να εργαστούμε από κοινού για την προώθηση του εμπορίου, την αύξηση της ευημερίας και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο”.

Η Μέι είχε δηλώσει την Τρίτη ότι προβλέπει να διαπραγματευτεί το Brexit και τις μελλοντικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ έως το 2019 και ότι στη συνέχεια μπορεί να χρειαστεί να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αναμένεται να αποφασίσει τον Ιανουάριο αν είναι απαραίτητη η έγκριση του κοινοβουλίου προκειμένου η Μέι να ενεργοποιήσει το ‘Αρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις αποχώρησης από την ΕΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter