Βρετανία: Η επόμενη μέρα – Στους δρόμους αστυνομία και στρατός – Αναστέλλουν προεκλογικές εκστρατείες τα κόμματα

Βρετανία: Η επόμενη μέρα – Στους δρόμους αστυνομία και στρατός – Αναστέλλουν προεκλογικές εκστρατείες τα κόμματα

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές ανακοινώνουν ότι θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών, αλλά και στρατιωτών στους δρόμους του Μάντσεστερ, μετά την χθεσινοβραδινή αιματηρή έκρηξη που έγινε στο στάδιο της πόλης. Αστυνομικοί θα περιπολούν σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται και σε ολόκληρη την Βρετανία.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θα θεωρήσουν ύποπτη. Μέχρι νεωτέρας, η αστυνομία αντιμετωπίζει την αιματηρή έκρηξη ως ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, ενώ κλειστός θα παραμείνει σήμερα και ο υπόγειος σταθμός Βικτόρια, στο Μάντσεστερ.

Αναστέλλουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες τα κόμματα

Τα πολιτικά κόμματα στην Βρετανία συμφώνησαν ν’ αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία μέχρι νεωτέρας, μετά την αιματηρή έκρηξη που έγινε στο κεντρικό στάδιο του Μάντσεστερ στη λήξη της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, με συνέπεια το θάνατο 19 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 50.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του, ότι συνομίλησε με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και συμφώνησαν για την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων τους, αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η αιματηρή έκρηξη στο Μάντσεστερ, αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση.

“Είμαι σοκαρισμένος από τα τραγικά γεγονότα στο Μάντσεστερ, χθες το βράδυ. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών,” δήλωσε ο Κόρμπιν.

Η Βρετανίδα υπουργός των Εσωτερικών συμβουλεύει για ψυχραιμία

Η υπουργός των Εσωτερικών Άμπερ Ραντ που θα λάβει μέρος σήμερα και στην συνεδρίαση της επιτροπής Ασφάλειας “Κόμπρα” χαρακτήρισε την αιματηρή έκρηξη στο κεντρικό στάδιο του Μάντσεστερ ως βαρβαρική επίθεση κατά των πιο αδύναμων στην κοινωνία μας- νέων ανθρώπων και μικρών παιδιών που πήγαν σε μία συναυλία.

Αργότερα σήμερα θα λάβω μέρος στην επιτροπή “Κόμπρα” υπό την προεδρία της πρωθυπουργού, προκειμένου να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση αυτή, ενώ δεν μπορώ να πω περισσότερα τώρα.

Οι πολίτες πρέπει να μείνουν σε εγρήγορση και να είναι ψύχραιμοι. Εάν έχουν κάτι να αναφέρουν ν’ απευθυνθούν στην αστυνομία.

Πηγή: The Guardian

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter