Βρετανία: Η θετική η έκβαση των συνομιλιών με τα στελέχη των τραπεζών σύμφωνα με την Τερέζα Μέι

Βρετανία: Η θετική η έκβαση των συνομιλιών με τα στελέχη των τραπεζών σύμφωνα με την Τερέζα Μέι

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι είχε θετικές συζητήσεις με στελέχη τραπεζών σχετικά με τα οφέλη των εταιρειών του χρηματοοικονομικού τομέα του Σίτι του Λονδίνου.

Μετά τις δηλώσεις της Μέι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ενιαία αγορά της ΕΕ, οι τράπεζες αναμένεται να προωθήσουν σχέδια να μεταφέρουν μέρος των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων σε άλλες χώρες, κράτη–μέλη της ΕΕ ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να διαθέτουν τις υπηρεσίες τους σε όλες τις χώρες της Ένωσης.

Μιλώντας στο BBC στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε: «Είχα μια πολύ εποικοδομητική, θετική συζήτηση με στελέχη τραπεζών σχετικά με τα οφέλη του Σίτι του Λονδίνου, σχετικά με το τι είναι εκείνο που τους έφερε στο Σίτι του Λονδίνου και πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό στο μέλλον».

«Υπάρχουν τεράστια οφέλη για επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο – έχουμε στην βάση της μια πολύ ισχυρή οικονομία, διαθέτουμε έναν τομέα υπηρεσιών που… έχει αξία σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.

«Πιστεύω ότι μια πραγματικά παγκόσμια Βρετανία μπορεί να προσελκύσει θέσεις εργασίας και ευημερία στο Ηνωμένο Βασίλειο στο ευρύ κοινό, όπως οικονομικές υπηρεσίες».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter