Βρετανία: Στο «κόκκινο» η χρήση πιστωτικών τις γιορτές – Υπερχρεώθηκαν οι Βρετανοί

Βρετανία: Στο «κόκκινο» η χρήση πιστωτικών τις γιορτές – Υπερχρεώθηκαν οι Βρετανοί

Σε πρωτοφανή επίπεδα κινούνται τα χρέη των Βρετανών μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με δημοσίευμα της DW. Η χρήση πιστωτικών χτύπησε «κόκκινο», με τα χρέη να ανέρχονται συνολικά στις 8,5 δισ. στερλίνες.

Στον απόηχο των Χριστουγέννων οι Βρετανοί που χρησιμοποίησαν πλαστικό χρήμα για δώρα και γεύματα, προσγειώνονται στη δυσάρεστη πραγματικότητα, επισημαίνει η Deutsche Welle.

Το 2018 θα τους βρει με χρέος κατά μέσον όρο μεγαλύτερο των 460 στερλίνων κατά κεφαλήν σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συνολικά 8,5 δισεκατομμύρια στερλίνες έχουν χρεωθεί σε πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης καταναλωτών uSwitch.

Το 25% των καταναλωτών ξεπέρασαν μάλιστα κατά πολύ τον προσωπικό προϋπολογισμό τους για τις δαπάνες των γιορτών

Σε πιο προνομιακή θέση οι συνταξιούχοι

Ακόμη και ένα χρόνο μπορεί να πάρει η αποπληρωμή του χρέους από πιστωτικές κάρτες

«Ο Ιανουάριος είναι κατά παράδοση ο μήνας που οι πολίτες σχεδιάζουν το μέλλον τους, ωστόσο την μεγάλη πλειοψηφία θα βαρύνει το χρέος των εξόδων τους για την εορταστική περίοδο» αναφέρει η έκθεση της uSwitsh. Το 2017 πάντως τα έξοδα των Χριστουγέννων αυξήθηκαν κατά 15%, λόγω της αύξησης του πληθωρισμού στο 3%, εξαιτίας της κατακόρυφης μείωσης της αξίας της στερλίνας, γεγονός που έχει κάνει ακριβότερες τις εισαγωγές αγαθών και πρώτων υλών.

Όσο κι αν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και σούπερ μάρκετ έχουν συρρικνώσει τα κέρδη τους, λόγω του σκληρού ανταγωνισμού για τους καταναλωτές ακόμα και η ελάχιστη αύξηση των τιμών γίνεται αισθητή στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Είναι η πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία της Βρετανίας που οι συνταξιούχοι βρίσκονται σε πιο προνομιακή κατάσταση, συγκρινόμενοι με τους εργαζομένους με οικογένειες και υποθήκες σπιτιών. Οι συντάξεις ανεβαίνουν περισσότερο από τον πληθωρισμό ενώ ο μέσος μισθός αυξήθηκε μόλις κατά 2.5%.

Σε κάθε περίπτωση για ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών πιστωτικών καρτών θα πάρει ακόμη και ένα χρόνο για να τις ξεχρεώσουν, προειδοποιεί η ανεξάρτητη οργάνωση StepChange, η οποία παρέχει δωρεάν και αντικειμενική πληροφόρηση για την διαχείριση του ατομικού χρέους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter