Βρέθηκε που ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Λονδίνο – Από το ψυγείο 44χρονου ταξιτζή (Photos)

Βρέθηκε που ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Λονδίνο – Από το ψυγείο 44χρονου ταξιτζή (Photos)

Ξετυλίγεται το κουβάρι της τραγωδίας στο Λονδίνο, όπου ο Πύργος Grenfell τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα 17 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τα βρετανικά ΜΜΕ, οι έρευνες των αστυνομικών αρχών «δείχνουν» τον 44χρονο Behailu Kebede ως τον άνθρωπο στο διαμέρισμα του οποίου ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά, λόγω ενός ελαττωματικού ψυγείου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες των ενοίκων της πολυκατοικίας, ο 44χρονος ταξιτζής με καταγωγή από Αιθιοπία, χτύπησε την πόρτα γειτόνισσάς του τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης για να της πει ότι είχε πάρει φωτιά το ψυγείο του.

«Ήταν ακριβώς 12:50 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η φωτιά ήταν στην κουζίνα του και ήταν μικρή. Μπορούσα να τη διακρίνω, διότι η εξώπορτα ήταν ανοιχτή», δήλωσε η 41χρονη Maryann Adam, η οποία δηλώνει ότι αμέσως μετά (στις 12:54) κάλεσε την Πυροσβεστική.

Το συγκλονιστικό είναι ότι τα πρώτα συνεργεία της Πυροσβεστικής έφτασαν μόλις έξι λεπτά μετά την κλήση που δέχθηκαν. Παρόλα αυτά, σε 15 λεπτά η φωτιά είχε εξαπλωθεί και σε 30 λεπτά, είχε τυλίξει ολόκληρο το κτίριο, εγκλωβίζοντας δεκάδες ανθρώπους που είτε κοιμόντουσαν, είτε δεν πρόλαβαν να διαφύγουν.

Ένας φίλος του Behailu Kebede, Eshete Meried, δήλωσε ότι ο 44χρονος οδηγός ταξί διέφυγε από το κτίριο, αλλά είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ. «Ο Behailu σήμανε τον συναγερμό, αυτό άκουσα. Είναι καλά, αλλά δεν είναι σε θέση να μιλήσει ακόμα. Γνωρίζω πως φιλοξενείται από φίλους».

Ένας άλλος φίλος είπε ότι ο κ. Kebede είχε μιλήσει στην αστυνομία που ερευνά τη φωτιά.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες, η προσοχή των ερευνητών εστιάζεται στο υλικό που τοποθετήθηκε σε πρόσφατη ανακαίνιση της πολυκατοικίας, το οποίο πρέπει να είναι η αιτία της τόσο γρήγορης εξάπλωσης της φωτιάς. Αυτό προκύπτει καθώς η αρχική εστία της φωτιάς ήταν πολύ μικρή και δεν δικαιολογείται η ταχύτητα με την οποία επεκτάθηκε σε όλο το κτίριο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter