Brexit με τη «βούλα» της βασίλισσας Ελισάβετ

Brexit με τη «βούλα» της βασίλισσας Ελισάβετ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ υπέγραψε σήμερα τις διαδικασίες εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δίνοντας ουσιαστικά την άδεια στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ξεκινήσει τις διαδικασίες με βάση το άρθρο 50.

Η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας εξουσιοδότησε επίσημα σήμερα την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να εκκινήσει τις συνομιλίες εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκρίνοντας τη νομοθεσία που πέρασε από το κοινοβούλιο αργά τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση, που έγινε από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Τζον Μπερκάου, επιβεβαιώνει ότι η Μέι μπορεί να ξεκινήσει τις συνομιλίες διαζυγίου οποιαδήποτε στιγμή, αν και ο εκπρόσωπός της άφησε να εννοηθεί την Δευτέρα ότι η όποια τέτοια απόφαση πιθανόν να έλθει προς το τέλος του μήνα παρά τις επόμενες ημέρες.

Τερέζα Μέι: Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για δημοψήφισμα

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ανεξαρτησία της Σκωτίας σε συνέντευξή της στο BBC.

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», είπε απαντώντας στο σχέδιο της πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019 με το ερώτημα της ανεξαρτητοποίησης και στόχο την παραμονή της Σκωτίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για την έξοδο της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μία από τις συνιστώσες του Ηνωμένου Βασιλείου, ανάμεσά τους και η Σκωτία, χρειάζεται η άδεια του Λονδίνου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter