Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σαρώνουν και σήμερα τη χώρα

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σαρώνουν και σήμερα τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αναμένονται σήμερα σε όλη τη χώρα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, νησιά του Αιγαίου, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις – κατά τόπους πυκνές – θα επικρατήσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες, κατά περιόδους. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1000 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, πιθανόν πρόσκαιρα και στην πόλη. Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν, κυρίως στα παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και τη νύχτα και στα υπόλοιπα πεδινά. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -04 (μείον 4) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη κατά τόπους, θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά ηπειρωτικά, κυρίως της Ηπείρου (πάνω από 400 μέτρα), της δυτικής Στερεάς (πάνω από 600 μέτρα) και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου (πάνω από 700 μέτρα). Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα παραθαλάσσια) και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και κατά περιόδους και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτίων διευθύνσεων, με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από -05 (μείον 5) έως 02 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι στα βόρεια, ανατολικοί βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 4 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 17-01-2017

Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας. Άνεμοι στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter