Champions League: Ισπανικό προβάδισμα, 100 ο Ρονάλντο!

Champions League: Ισπανικό προβάδισμα, 100 ο Ρονάλντο!

Οι ομάδες της Μαδρίτης ήταν οι μεγάλες νικήτριες στους πρώτους προημιτελικούς του Champions League της Μεγάλης Τετάρτης. Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 2-1 τη Μπάγερν στο Μόναχο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να γίνεται ο πρώτος παίκτης που φτάνει τα 100 γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ η Ατλέτικο νίκησε 1-0 τη Λέστερ.

Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Η Μπάγερν τελικά ξεκίνησε χωρίς τον Λεβαντόφσκι και ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Ωστόσο, η ομάδα που απείλησε πρώτη ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε δοκάρι στο 18′ με κεφαλιά του Μπενζεμά. Οι Βαυαροί δεν τα έχασαν και κατάφεραν να πάρουν ξανά τα ηνία και μαζί το προβάδισμα. Ο Τιάγκο στο 25′ εκτέλεσε κόρνερ και ο Βιδάλ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 40′ ο ίδιος παίκτης είχε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά η κεφαλιά που έπιασε μετά από τρομερή κίνηση του Ρόμπεν κατέληξε άουτ. Ο Ρονάλντο στο 42′ σούταρε άουτ και πριν ο διαιτητής σφυρίξει για το ημίχρονο, έστειλε με λανθασμένη απόφαση τη Μπάγερν στο σημείο του πέναλτι. Ο Βιδάλ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά αστόχησε.

Η Ρεάλ έμεινε στο ματς και κατάφερε να βρει γκολ με το «καλημέρα» στην επανάληψη. Ο Ρονάλντο με πλασέ στην κίνηση έπειτα από γύρισμα του Καρβαχάλ ισοφάρισε, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η Μπάγερν προσπάθησε να βγει μπροστά, ωστόσο οι Μερένγκες ήταν εκείνοι που απείλησαν ξανά, όμως ο Νόιερ σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπέιλ. Οι γηπεδούχοι στο 61′ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαρτίνεθ και οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν αμέσως. Οι Μαδριλένοι έδειξαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα να πάει χαμένο, απείλησαν δύο φορές με τον Μπενζεμά και βρήκαν τελικά το δρόμο για τα δίχτυα με τον Ρονάλντο στο 75′! Ο Πορτογάλος έγραψε έτσι ιστορία, φτάνοντας τα 100 γκολ στο Champions League. Ο Μαρσέλο στο 80′ σούταρε άουτ από πολύ καλή θέση, ενώ στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε σωστά γκολ του Ράμος για οφσάιντ.

Μπάγερν: Νόιερ, Τιάγκο, Ριμπερί (66′ Ντάγκλας Κόστα), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Τσάβι Αλόνσο (64′ Μπερνάτ), Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ (81′ Κομάν), Αλάμπα

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά, Μπέιλ (59′ Ασένσιο), Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς (91′ Kόβασιτς)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λέστερ 1-0

Οι Μαδριλένοι μπήκαν με απίστευτο ρυθμό στην αναμέτρηση και μόλις στο 4′ ο Κόκε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Καράσκο κατέληξε άουτ. Για ένα εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι πίεσαν πάρα πολύ την άμυνα της Λέστερ, η οποία όμως άντεξε και σταδιακά ξεκίνησε να κρατά μπάλα. Πάνω όμως που πήγαινε να ισορροπήσει το ματς, ο διαιτητής την έστησε στο σημείο του πέναλτι, σφυρίζοντας πέναλτι για σπρώξιμο στον Γκριζμάν που έγινε εκτός περιοχής. Ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ. Ο Κόκε είχε ένα ακόμα καλό σουτ, ενώ μοναδική στιγμή που η Λέστερ προσπάθησε να φανεί επικίνδυνη ήταν ένα μακρινό σουτ του Ολμπράιτον.

Η Ατλέτικο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με πιο αργό τέμπο και σταδιακά ξεκίνησε να πατά και πάλι το γκάζι, αναζητώντας το γκολ που θα της έδινε το ξεκάθαρο προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί καθαρές ευκαιρίες. Η Λέστερ, έστω και δύσκολα, διαχειριζόταν το παιχνίδι αφήνοντας στους γηπεδούχους την ανούσια κατοχή, με το πέναλτι να είναι το μόνο που διαχώριζε τις δύο ομάδες Στο 84′ ο Μπελαουάν κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι διώχνοντας προ του Κορέα και διατηρώντας το 1-0.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίζ, Γκριζμάν, Σαούλ, Τόρες (Τόμας 75′), Καράσκο (65′ Κορέα), Γκάμπι, Σάβιτς, Χουανφράν

Λέστερ: Σμάιχελ, Ντρινκγουότερ, Χουτ, Βάρντι (77′ Σλιμανί), Ολμπράιτον, Σίμπσον, Οκαζάκι (46′ Κινγκ), Εντιντί, Μαχρέζ, Φουχς, Μπεναλουάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter