Champions League: «Καθάρισαν» Μπάγερν και… Μέσι

Champions League: «Καθάρισαν» Μπάγερν και… Μέσι

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι στο ποδόσφαιρο δεν αποδίδεται πάντα δικαιοσύνη. Ένα τραγικό λάθος της άμυνάς της στάθηκε μοιραίο για την Τσέλσι, που καλείται, πλέον για την υπέρβαση στο «Καμπ Νόου».

Η Μπαρτσελόνα δεν συγχωρεί τα λάθη και με τον «αόρατο» μέχρι το 75ο λεπτό, Λιονέλ Μέσι, απέσπασε ισοπαλία, 1-1, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στον πρώτο αγώνα των «16» ανάμεσα στις δύο ομάδες και είναι το μεγάλο φαβορί για να προκριθεί στους προημιτελικούς, μιας και η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 14 Μαρτίου στο «Καμπ Νόου».

Μπορεί η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να ήταν κακή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο, βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει με τον Αργεντινό σταρ, που κατάφερε να βρει δίχτυα για πρώτη φορά απέναντι στους Λονδρέζους μετά από 8 αγώνες εναντίον τους.

Η Μπαρτσελόνα είχε την συντριπτική κατοχή μπάλας στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο, η ομάδα που δικαιούτο να προηγηθεί ήταν η Τσέλσι. Οι «μπλε» στάθηκαν πολύ άτυχοι στο διάστημα αυτό, καθώς στο 33΄ και 41΄ οι δύο «κεραυνοί» του Γουίλιαν σταμάτησαν στο δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Καμία φάση για τους «μπλαουγκράνα» σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, ίσως το πιο απογοητευτικό μέχρι τώρα στη διοργάνωση, από πλευράς ευκαιριών κιαι δημιουργίας, για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Στο δεύτερο μέρος η καλύτερη ομάδα ήταν αυτή που προηγήθηκε. Η… τρίτη φορά ήταν και… φαρμακερή για τον Γουίλιαν, ο οποίος στο 62΄ με εξαιρετικό συρτό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Τερ Στέγκεν για να δώσει προβάδισμα στους Λονδρέζους (1-0). Κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς απέναντι στην «φλύαρη» Μπαρτσελόνα, ένα ολέθριο λάθος της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στον Ινιέστα να «σερβίρει» στον Μέσι κι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου ήταν απόλυτα συνεπής γι΄ άλλη μια φορά.

Διαιτητής: Σινεΐτ Τσακίρ (Τουρκία) Κίτρινες: Ρούντιγκερ, Μοράτα – Ράκιτιτς, Σουάρες, Μπουσκέτς

ΤΣΕΛΣΙ (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Φάμπρεγας (84΄ Ντρινκγουότερ), Καντέ, Αζάρ, Πέδρο (83΄ Μοράτα), Μόουζες, Γουΐλιαν, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα (90΄+2 Γκόμες), Σουάρες, Μέσι, Παουλίνιο (63΄ Βιδάλ), Ζόρντι Άλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί

Από σήμερα στους «8» η Μπάγερν

Τον αντίπαλό της στους προημιτελικούς του Champions League σκέφτεται από σήμερα η Μπάγερν, μετά το επιβλητικό 5-0 επί της Μπεσίκτας. Η 5η νίκη των πρωτοπόρων της Bundesliga επί των ημερών του Γιουπ Χάινκες στη διοργάνωση ήταν απόλυτα δίκαιη και, πλέον, η ρεβάνς της 14ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. Η αποβολή του Βίντα στο 16΄ (για σκληρό φάουλ στον Λεβαντόφσκι) άλλαξε τα δεδομένα στο ματς. Η Μπάγερν πίεσε πάρα πολύ τους Τούρκους και δικαιώθηκε για την επιμονή της δύο λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, με τον Μίλερ να ανοίγει το σκορ μετά από προσπάθεια του Κομάν. Στην επανάληψη οι «Βαυαροί» έκαναν… πάρτι στην άμυνα των Τούρκων και με τους Κομάν (53΄) και Μίλερ στο 66΄ (δεύτερο προσωπικό γκολ) «κλείδωσαν» από το πρώτο κιόλας ματς την πρόκριση για τους «8» του Champions League. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί όμως και με τον κορυφαίο τους σκόρερ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, βρήκαν άλλες δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα (79΄, 88΄), δίδοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους.

Διαιτητής: Οβίντιου Χατεγκαν (Ρουμανία) Κόκκινες: 16΄ Βίντα Κίτρινες: Λεβαντόφσκι – Κουαρέσμα, Πέπε

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιουπ Χάινκες): Ούλριχ, Χούμελς, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Χάμες Ροντρίγκες (44΄ Ρόμπεν), Μπόατενγκ, Βιδάλ (83΄ Τολισό), Μίλερ, Αλάμπα, Κομάν (81΄ Ριμπερί), Κίμιχ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενιόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Αντριάνο, Πέπε, Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Μεντέλ (85΄ Ασλάν), Χάτσινσον, Βίντα, Βάγκνερ Λοβ (57΄ Τόσιτς), Ερκίν (69΄ Γκιονούλ), Ταλίσκα 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter