Champions League: Νίκες για Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο Μαδρίτης

Champions League: Νίκες για Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο Μαδρίτης

Χόρτασαν ποδόσφαιρο και γκολ οι φίλοι του αθλήματος, σε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια στην ιστορία του Champions League και δη της φάσης των «16» της διοργάνωσης, με τη Μάντσεστερ Σίτι να πετυχαίνει «μυθική» νίκη στο «Έτιχαντ» επί της Μονακό, με 5 – 3. Αγκαλιά με την πρόκριση και η Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά το εκτός έδρας 4 – 2 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Η Σίτι πλέον, είναι το απόλυτο φαβορί για να προκριθεί στους προημιτελικούς της διοργάνωσης (η ρεβάνς στις 15 Μαρτίου στο Λουί Ντε) για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Ο αγώνας είχε φρενήρη ρυθμό σε όλο το 90λεπτο, απίστευτες ανατροπές και συγκινήσεις, διαιτητικά λάθη, «παιδικές» άμυνες, με τη Μονακό να αποδεικνύει ότι είναι μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως μεσοεπιθετικά και τη Σίτι να μην τα παρατά και με ηγέτη τον Αγουέρο να φέρνει τα πάνω κάτω στο τελευταίο ημίωρο.

Ένα πεντάλεπτο πίεσης των «πολιτών» ψηλά, τους έδωσε το προβάδισμα στο 26΄, με το πλασέ του Στέρλινγκ, μετά την εξαιρετική συνεργασία, Νταβίντ Σίλαβ – Σανέ και ασίστ του τελευταίου στον Άγγλο διεθνή. Έξι λεπτά κράτησαν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, καθώς στο 32΄, από την «φαρμακερή» σέντρα του Φαμπίνιο (η φάση ξεκίνησε από την λάθος μεταβίβαση του Καμπαγέρο) ο «αναγεννημένος» Ρανταμέλ Φαλκάο, με κεφαλιά-ψαράκι, ισοφάρισε με το 22ο του γκολ από την έναρξη της περιόδου σε όλες τις διοργανώσεις.

Το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό και στο 35΄ ο Ισπανός ρέφερι, Λαχόθ, αντί να δώσει πέναλτι και αποβολή στον Σούμπασιτς, τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Αγουέρο (για θέατρο). Ο Αργεντινός στράικερ πέρασε τον γκολκίπερ της Μονακό και βρέθηκε στο έδαφος από το πόδι του αντιπάλου του, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να κάνει τρομερό λάθος!

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έφερε τα πάνω κάτω στο 40΄. Ο αποκαλούμενος «νέος Ανρί», Κυλιάν Εμπαπέ, στην παρθενική του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα στο Champions League, εκμεταλλεύτηκε τη βαθιά μπαλιά του Σίλβα στην πλάτη της άμυνας της Σίτι και με ιδανικό τελείωμα στο 40΄ έκανε το 1 – 2. Η πρωτοπόρος της Ligue 1 έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 49΄ να «καθαρίσει» εν πολλοίς την πρόκριση, όταν ο Λαχόθ υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Φαλκάο από τον Οταμέντι. Ο Κολομβιανός ανέλαβε να το εκτελέσει, αλλά ο Καμπαγέρο έπεσε σωστά και μπλόκαρε!

Στο 57΄ από την κούρσα του Στέρλινγκ και την πάσα στον Αγουέρο, ο τελευταίος με σουτ από πλάγια στην περιοχή, πέτυχε το 2 – 2. Τεράστια η ευθύνη του Σούμπασιτς, καθώς το σουτ του Αργεντινού ήταν… προπονητικού χαρακτήρα. Η απίστευτη Μονακό, όχι μόνο δεν πτοήθηκε από το γκολ της ισοφάρισης, αλλά στο 61΄ με το ονειρώδες γκολ του Φαλκάο (πήρε την… ταυτότητα του Στόουνς στην φάση) πέρασε και πάλι μπροστά με 3 – 2.

Αυτό ήταν. Από κει και πέρα η Μονακό έπαθε «μπλακ άουτ», ενώ αντίθετα η Σίτι «άναψε τις μηχανές» της και τα πάντα άλλαξαν. Στο 71΄ με απευθείας σουτ, μετά από κόρνερ, ο Αγουέρο ισοφάρισε για τους «πολίτες» και έξι λεπτά μετά, ο Στόουνς «πήρε το αίμα του πίσω» για τα λάθη που έκανε στο δεύτερο και τρίτο γκολ της Μονακό και με κοντινή προβολή έκανε το 4-3. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Σανέ στο 82΄.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβεβαίωσε τη διαφορά κλάσης που τη χωρίζει από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, νικώντας τις «ασπιρίνες» με 4-2 στην «Μπάι Αρένα» και φέρνοντας την πρόκριση στην αγκαλιά της, ενόψει της ρεβάνς στο «Βιθέντε Καλντερόν», στις 15 Μαρτίου.

Οι «ροχιμπλάνκος» έδειξαν τις διαθέσεις τους από το ξεκίνημα, όταν πίεσαν πολύ τους γηπεδούχους, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία στο 12ο λεπτό: ο Λένο απέκρουσε το πλασέ του Γκριζμάν στο μεταξύ τους τετ α τετ, στη συνέχεια ο Φελίπε Λουίς σέντραρε και ο Γουέντελ, προσπαθώντας να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ με εκπληκτικό γκολ του Σαούλ Νίγκεθ, που «χόρεψε» την άμυνα της Λεβερκούζεν από δεξιά και τελείωσε τη φάση με έξοχο πλασέ, με το αριστερό. Το 0 – 2 στο 25ο λεπτό ήταν… made in France, από την αρχή ως το τέλος του, καθώς ο Γκαμεϊρό άνοιξε την αντεπίθεση και στον κατάλληλο χρόνο έδωσε στον Γκριζμάν, που πλάσαρε εύστοχα.

Η Λεβερκούζεν απάντησε στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, όταν μείωσε στο 48΄, με τον Μπελαραμπί, ύστερα από σέντρα του Καμπλ, για να «ζευγαρώσει» τα δοκάρια η Ατλέτικο, δύο λεπτά αργότερα, με τον Γκαμεϊρό. Ο επιθετικός της ισπανικής ομάδας δεν λάθεψε όμως από τα 11 μέτρα στο 59΄, εκτελώντας το πέναλτι που ο ίδιος είχε κερδίσει από το παρατεταμένο μαρκάρισμα του Ντράγκοβιτς, το οποίο ξεκίνησε εκτός περιοχής αλλά συνεχίστηκε κι εντός αυτής.

Η Λεβερκούζεν μείωσε εκ νέου στο 68΄, αλλά με «φίλια πυρά» του Σάβιτς: στη σέντρα του Πογιανπάλο, ο Μογιά προσπάθησε να διώξει, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στο γόνατο του συμπαίκτη του κι εκείνη κατέληξε στα δίχτυα, όμως ο Φερνάντο Τόρες έσβησε τα όνειρα των γηπεδούχων για κάτι καλύτερο, διαμορφώνοντας το τελικό 2 – 4 με κεφαλιά στο 86΄.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter