Champions League: Ποιος παίκτης έτρεξε περισσότερο;

Champions League: Ποιος παίκτης έτρεξε περισσότερο;

Με δεδομένο ότι έχουν καλυφθεί τα 2/3 από την φάση των ομίλων στο Champions League, τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν, δίνουν μία σαφή εικόνα για την πορεία παικτών και ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας σύγχρονος ποδοσφαιριστής, είναι αυτό της φυσικής κατάστασης. Μαζί με την δύναμη και την ταχύτητα, αλλά και δευτερευόντως την τακτική ανταπόκριση και εφαρμογή, η φυσική κατάσταση συναποτελούν τα βασικά πλεονεκτήματα στο σημερινό ποδόσφαιρο.

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών στο Champions league, προκύπτει ότι ο παίκτης με τα περισσότερα χιλιόμετρα «στα πόδια του» είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόϊνε. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, έχει αγωνισθεί και στα 360 «διαθέσιμα» λεπτά, καλύπτοντας 48.052 μέτρα, δηλαδή 133,48 μέτρα ανά λεπτό συμμετοχής! 

Ωστόσο, ο παίκτης με τα περισσότερα μέτρα ανά λεπτό, είναι ο Κρίστιαν Ερικσεν της Τότεναμ με 37.935 μέτρα σε 270 λεπτά (σ.σ. τρεις αγώνες), δηλαδή 140,5 μέτρα για κάθε λεπτό συμμετοχής και μέσο όρο ταχύτητας 8,43 χιλιόμετρα την ώρα!

Όσον αφορά στους -κατά τεκμήριο- κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη βρίσκονται αρκετά πίσω στον σχετικό πίνακα. Ο Λιονέλ Μέσι έχει καλύψει 29.802 μέτρα σε 360 λεπτά (μ.ο. ταχύτητας 4,97 χλμ/ώρα) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο 36.870 μέτρα σε 360 λεπτά, με μέσο όρο ταχύτητας 6,145 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο ταχύτερος ποδοσφαιριστής στην κορυφαία διοργάνωση, είναι ο Γερμανός μεσοεπιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Γιούλιαν Ντράξλερ με 8,55 χλμ/ώρα και 19.815 μέτρα σε 139 λεπτά συμμετοχής. 

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνουν οι σύγχρονοι παίκτες, αρκεί να αναλογισθούμε πως ένας μέσος άνθρωπος καλύπτει περίπου πέντε χιλιόμετρα την ώρα τρέχοντας σε ευθεία γραμμή, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές αγγίζουν σχεδόν την διπλάσια απόσταση, αλλάζοντας διαρκώς κατεύθυνση και μετατρέποντας την κατάσταση του σώματος τους από απλό τροχάδην σε ταχύτητα και το αντίστροφο, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter