Champions League: Ραντεβού με την ιστορία ο Ολυμπιακός

Champions League: Ραντεβού με την ιστορία ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν για πρώτη φορά απέναντι στη Μπαρτσελόνα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας αντίπαλο έναν παλιό γνωστό. Δυνατές αναμετρήσεις σε Λονδίνο και Λισαβόνα.

«Ένα κομμάτι της καρδιάς μου έμεινε στον Ολυμπιακό», είπε χαρακτηριστικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την παραμονή της μεγάλης αναμέτρησης. Ο Ισπανός προπονητής λατρεύτηκε στην Ελλάδα για την ικανότητα και το ήθος του και πλέον ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει την ομάδα που οδήγησε σε τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν μέχρι στιγμής δύο ήττες στο Champions League, την ώρα που οι Καταλανοί έχουν κάνει το «2 στα 2» και είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Απέναντι σε ελληνικές ομάδες έχουν πολύ καλή παράδοση, μετρώντας εννιά νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, ενώ στην έδρα τους έχουν μόνο νίκες. Στο Καμπ Νόου η Μπάρτσα μετρά 22 σερί ματς χωρίς ήττα στην Ευρώπη. Στα αγωνιστικά, ο Τάκης Λεμονής σκέφτεται το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τρεις αμυντικούς και «δεμένη» μεσαία γραμμή.

Ωστόσο, είναι ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει με τετράδα στην ευθεία πίσω, τον Ζιλέ, τον Ζντιέλαρ και τον Ρομαό στο κέντρο και τον Οφόε μοναδικό προωθημένο, προκειμένου να υποδέχεται την μπάλα και να εκμεταλλεύεται τους ακραίους, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Καρσελά με τον Ανδρούτσο. Σε κάθε περίπτωση, το έργο των «ερυθρολεύκων» είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά σημαντικό και για έναν ακόμα λόγο. Αυτόν του δημοψηφίσματος της Καταλονίας. Εν μέσω κινητοποιήσεων και ενός έντονα πολιτικού κλίματος, τα μάτια όλης της Ευρώπης θα είναι στραμμένα στο Καμπ Νόου, όπου θα βγει και ένα τεράστιο πανό που θα γράφει: «Διάλογος, σεβασμός, αθλητισμός».

Στα άλλα ματς, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Ρόμα στο Λονδίνο, με τις δύο ομάδες να έχουν ξεχωρίσει στον τρίτο όμιλο και να έχουν αφήσει στην τρίτη θέση την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και το παιχνίδι της Μπενφίκα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Μουρίνιο είναι πρώτη με έξι βαθμούς και οι «αετοί» της Λισαβόνας θέλουν οπωσδήποτε αποτέλεσμα, καθώς μέχρι στιγμής μετρούν μόνο ήττες. Στον όμιλο του Ολυμπιακού, η Γιουβέντους υποδέχεται την Σπόρτινγκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης (18/10)

19:00: Κάραμπαγκ-Ατλέτικο Μαδρίτης

21.45: ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βασιλεία

21.45: Μπενφίκα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

21.45: Άντερλεχτ – Παρί Σεν Ζερμέν

21.45: Μπάγερν Μονάχου – Σέλτικ

21.45: Τσέλσι – Ρόμα

21.45: Γιουβέντους – Σπόρτινγκ Λισαβόνας

21:45: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter