Coca Cola HBC: Εξαιρετικά αποτελέσματα στο Α’ εξάμηνο του 2017

Coca Cola HBC: Εξαιρετικά αποτελέσματα στο Α’ εξάμηνο του 2017

H Coca-Cola HBC AG, ένας εμφιαλωτής των σημάτων της The Coca-Cola Company με ηγετική θέση, παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017.

Βασικά οικονομικά μεγέθη εξαμήνου

· Ο ρυθμός αύξησης των εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο επιταχύνθηκε με αποτέλεσμα να καταγραφεί αύξηση 5,7% σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση και 5,6% σε δημοσιευμένη βάση.

· Η προσήλωσή μας στη δημιουργία αξίας με άξονα το βελτιωμένο μείγμα κατηγορίας και συσκευασίας και οι αυξήσεις τιμών των προϊόντων μας είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση κατά 4,3%, με βελτίωση σε όλους του τομείς δραστηριότητας.

· Ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 1,4% στο πρώτο εξάμηνο, με αύξηση σε όλους του τομείς δραστηριότητας.

Ο όγκος πωλήσεων στις αναπτυγμένες αγορές αυξήθηκε κατά 0,8%, με ένα καλό δεύτερο τρίμηνο χάρη στη χρονική μετατόπιση του Καθολικού Πάσχα και τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες του Ιουνίου.

Οι καλές επιδόσεις στις περισσότερες αναπτυσσόμενες αγορές επέφεραν αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 0,8%.

Στις αναδυόμενες αγορές, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 1,9% στο πρώτο εξάμηνο με καλές επιδόσεις σε Ουκρανία, Ρουμανία και Σερβία.

· Τα συγκρίσιμα λειτουργικά έξοδα ως ποσοστό των καθαρών εσόδων από πωλήσεις μειώθηκαν κατά 40 μονάδες βάσης, ως αποτέλεσμα της λειτουργικής μόχλευσης.

· Το συγκρίσιμο λειτουργικό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά 150 μονάδες βάσης, στο 9,1%, ευνοημένο από τη λειτουργική μόχλευση, παρά το υψηλότερο κόστος πρώτων υλών και τις δυσμενείς συναλλαγματικές διακυμάνσεις

· Τα συγκρίσιμα βασικά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα €0,576 καταγράφοντας αύξηση 38,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα €0,526, καταγράφοντας αύξηση 35,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/08/10/598c4cb7cd3a184ec163e023.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter