Δ. Βίτσας: Στην πλάτη της προσπάθειας ο Μητσοτάκης υπόσχεται μείωση φόρων

Δ. Βίτσας: Στην πλάτη της προσπάθειας ο Μητσοτάκης υπόσχεται μείωση φόρων

«Το ΔΝΤ θα μείνει στο πρόγραμμα μόνο ως σύμβουλος, και όχι ως χρηματοδότης» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Βίτσας την επομένη του Washington Group, ενώ επέμεινε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης λόγω της ιταλικής κρίσης.

Μιλώντας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε ότι «αυτά που ψηφίσαμε έχουν λογική ότι τα ισοδύναμα και τα μέτρα παίρνονται την ίδια στιγμή, οπότε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι μηδέν. Αυτό πρακτικά δεν σημαίνει ότι για τον καθένα θα είναι μηδέν».

Όπως εξήγησε ο υπουργός, «γι’ αυτούς που είναι πιο χαμηλά, μπορεί να υπάρχει και κάποιο κέρδος, γι’ αυτούς που είναι σε μια μεσαία κατάσταση, όπως εγώ, μπορεί να υπάρχει και κάποια χασούρα».

Αναφερόμενος στον δημοσιονομικό χώρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στα 770 εκατ. που θα επιστραφούν στη φορολογία. Τόνισε δε ότι «είμαστε η μόνη κυβέρνηση που έφερε ανάπτυξη».

«Το ΔΝΤ θα μείνει στο πρόγραμμα μόνο ως σύμβουλος, και όχι ως χρηματοδότης» εκτίμησε ο Δημήτρης Βίτσας και αναφερόμενος στις εξελίξεις τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι πια το πρόβλημα της Ευρώπης».

«Στην πλάτη της προσπάθειας ότι βγαίνουμε από τη μνημονική περίοδο λέει ότι θα μειώσει φόρους ο Μητσοτάκης» ανέφερε ο κ. Βίτσας και υπογράμμισε ότι «το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα είναι ο τελευταίος μνημονικός νόμος».

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό, δήλωσε ότι η συμφωνία θα είναι έναντι όλων και δεν θα υπάρχουν αλυτρωτικές αναφορές στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ. «Θέλουμε να λυθεί με τιμιότητα. Είναι δύσκολη απόφαση, δεν είναι εύκολη απόφαση», κατέληξε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter