Δ. Κουτσούμπας: «Ο σοσιαλισμός είναι το νέο, που θα νικήσει το σάπιο και παλιό»

Δ. Κουτσούμπας: «Ο σοσιαλισμός είναι το νέο, που θα νικήσει το σάπιο και παλιό»

«Ο σοσιαλισμός είναι το νέο, που θα νικήσει το σάπιο και παλιό» δήλωσε απόψε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας, χαιρετίζοντας εκδήλωση – συνεστίαση, που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

«Με κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, σερβίρει το γνωστό παραμύθι περί «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, και μάλιστα χωρίς νέες δεσμεύσεις», όπως διατυμπανίζει» είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Βέβαια ο πρωθυπουργός και δω στη Θεσσαλονίκη, ξέχασε να πει, ότι τον Αύγουστο οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων δεν καταργούνται. Ξέχασε να πει ότι η κυβέρνησή του είναι αυτή που έχει ψηφίσει τη μείωση του αφορολόγητου, τη μείωση των συντάξεων, αβάσταχτα μέτρα που θα ισχύσουν και μετά το 2018. Εμείς θα προσθέταμε ότι τα πολλά λόγια του πρωθυπουργού, είναι και φτώχεια και κοροϊδία».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση στη Βουλή την πρόταση νόμου των 513 σωματείων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ η οποία προβλέπει, όπως είπε, και την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική επισήμανε ότι η κυβέρνηση “τρέχει” την υλοποίηση των σχεδιασμών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή ενώ «όλα τα παραπάνω είναι η βάση πάνω στην οποία αναπτύσσεται και η κινητικότητα γύρω από το όνομα της ΠΓΔΜ, έτσι ώστε μια συμφωνία άμεσα να διευκολύνει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και μελλοντικά στην ΕΕ». Παράλληλα εκτίμησε ότι μια τέτοια συμφωνία «δεν θα αποτελέσει την πραγματική λύση για τον ελληνικό λαό και το λαό της γειτονικής χώρας, διότι δεν θίγονται αλυτρωτισμοί και κίνδυνοι αμφισβήτησης των συνόρων που υπάρχουν στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, ενώ η ίδια η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ανασφάλειας, παραπέρα αποσταθεροποίησης, πολεμικών εμπλοκών και προβλημάτων».

O κ. Κουτσούμπας κάλεσε την εργατική τάξη να προσπεράσει τις παγίδες της «κοινωνικής συναίνεσης» και ανοχής και να οργανώσει την πάλη της ενώ διαβεβαίωσε ότι προς τιμήν των 100χρονων του κόμματος, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να αποκτήσει «ακόμα πιο πλατιούς, ακόμα πιο γερούς δεσμούς με την εργατική τάξη, το λαό μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter