Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Δανεισμός: Περισσότερα δάνεια ζητούν οι μικρομεσαίοι

Το δ΄ τρίμηνο του 2016, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις επιχειρήσεις όσο και η ζήτηση για δάνεια από τις επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2017. Αμετάβλητη αναμένεται να παραμείνει και η συνολική ζήτηση δανείων, καθώς η μικρή αύξηση της ζήτησης από τις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις θα αντισταθμιστεί από τη μείωση της ζήτησης δανείων από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ το δ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο

Σε ότι αφορά τα δάνεια προς νοικοκυριά το δ΄ τρίμηνο του 2016, τα κριτήρια χορήγησης καθώς και η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια, παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2017.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά το δ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.