Δανεισμός: Περισσότερα δάνεια ζητούν οι μικρομεσαίοι

Δανεισμός: Περισσότερα δάνεια ζητούν οι μικρομεσαίοι

Το δ΄ τρίμηνο του 2016, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις επιχειρήσεις όσο και η ζήτηση για δάνεια από τις επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2017. Αμετάβλητη αναμένεται να παραμείνει και η συνολική ζήτηση δανείων, καθώς η μικρή αύξηση της ζήτησης από τις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις θα αντισταθμιστεί από τη μείωση της ζήτησης δανείων από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ το δ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο

Σε ότι αφορά τα δάνεια προς νοικοκυριά το δ΄ τρίμηνο του 2016, τα κριτήρια χορήγησης καθώς και η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια, παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2017.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά το δ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter