ΔΕΗ:Απορρίφθηκαν οι προσφυγές στο ευρωπαϊκό δικαστήριο

ΔΕΗ:Απορρίφθηκαν οι προσφυγές στο ευρωπαϊκό δικαστήριο

Αναμενόμενη ήταν η απόρριψη από το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. των προσφυγών της ΔΕΗ κατά προηγούμενων αποφάσεων της Κομισιόν, που κατηγορούσαν την επιχείρηση για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην εγχώρια αγορά προμήθειας λιγνίτη και στη χονδρική προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Με δύο χθεσινές αποφάσεις το δικαστήριο κατέρριψε και τους τέσσερις λόγους ακύρωσης που είχε προβάλει κατά το παρελθόν η ΔΕΗ, υποστηριζόμενη από το κράτος, επιβεβαιώνοντας κατά βάση τις προγενέστερες θέσεις της Επιτροπής (το ιστορικό της υπόθεσης ξεκινά από το 2008 έπειτα από καταγγελία ιδιώτη που είχε κατατεθεί εναντίον της ΔΕΗ το 2003), οι οποίες μιλούσαν για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ στις ελληνικές αγορές προμήθειας λιγνίτη και χονδρικής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Ούτως ή άλλως, εδώ και αρκετό καιρό η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας είχε προετοιμαστεί για την απόρριψη των αιτιάσεών της, ακολουθώντας τις υποχρεώσεις της βάσει των μνημονιακών επιταγών απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Αρκετοί ιδιώτες πάροχοι ανταγωνίζονται στη λιανική τη ΔΕΗ, ενώ και οι δημοπρασίες κατά το πρότυπο ΝΟΜΕ προχωρούν βάσει του νόμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter