Δείτε γιατί ο Ιατρικός Σύλλογος ενοχλήθηκε από βίντεο για τη σεξουαλική παρενόχληση (Video)

Δείτε γιατί ο Ιατρικός Σύλλογος ενοχλήθηκε από βίντεο για τη σεξουαλική παρενόχληση (Video)

Ως «συκοφαντικό κει επικίνδυνο σποτ που θίγει την τιμή και την υπόληψη των Ελλήνων γιατρών» χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ένα από τα βίντεο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας για τη σεξουαλική παρενόχληση.

Μάλιστα, ο ΙΣΑ απέστειλε εξώδικο στη γ.γ. Ισότητας, Φωτεινή Κούβελα, ζητώντας να σταματήσει η προβολή του, διότι πρόκειται για «απαράδεκτο video, το οποίο παρουσιάζει παιδίατρο να παρενοχλεί σεξουαλικά μητέρα» και διότι «θίγει την τιμή και υπόληψη των Ελλήνων γιατρών».

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι προβάλλεται και φέρεται να είναι βασισμένο σε πραγματικό γεγονός, χωρίς τέτοια καταγγελία να έχει υποβληθεί. Σε κάθε περίπτωση και χωρίς να μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι ένα τέτοιο μεμονωμένο και ακραίο περιστατικό έχει λάβει χώρα, το συγκεκριμένο spot είναι συκοφαντικό για το ιατρικό σώμα, θίγει το κύρος, την ηθική και κοινωνική αξία συλλήβδην όλων των Ελλήνων γιατρών που ευόρκως παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες ασθενείς και διαταράσσει επιπλέον τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του ΙΣΑ, όπου συμπληρώνεται ότι αρμοδιότητα του Ιατρικού Συλλόγου είναι, μεταξύ άλλων, και η μέριμνα για τη διατήρηση της επιστημονικής και ηθικής ικανότητας του ιατρικού σώματος να εξυπηρετήσει με προθυμία τους αρρώστους, γι αυτό ζητά άμεσα να σταματήσει η προβολή του, για την περιφρούρηση της αξιοπρέπειας των μελών του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter