Δείτε πώς λειτουργεί το κύκλωμα που πουλάει λαθραία τσιγάρα στην πλατεία Αριστοτέλους (Video)

Δείτε πώς λειτουργεί το κύκλωμα που πουλάει λαθραία τσιγάρα στην πλατεία Αριστοτέλους (Video)

Η πώληση λαθραίων τσιγάρων από παράτυπους μετανάστες στην πλατεία Αριστοτέλους είναι μια από τις σημαντικότερες παραβατικές δράσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

 Κάτοικοι και επαγγελματίες της πλατείας Αριστοτέλους καταγγέλλουν ότι οι συχνές διελεύσεις της Αστυνομίας δεν αποτελούν φόβητρο για τους Πακιστανούς πωλητές. Μόλις απομακρυνθούν οι Αστυνομικοί, οι «τσιγαράδες» επιστρέφουν στα πόστα τους και συνεχίζουν το έργο τους.

Η εμπορία αφορολόγητων τσιγάρων έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου καθώς πλήττει τα συμφέροντα των νόμιμων πωλητών. Επίσης, έχει καταγγελθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης καθώς αποτελεί πλήγμα στην τουριστική εικόνα της πόλης.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος που δρουν οι πωλητές λαθραίων τσιγάρων. Κάθε βάρδια αποτελείται από τουλάχιστον δέκα άτομα. Ένας από αυτούς έχει τον ρόλο του ταμία. Δύο ή τρία άτομα κρατούν το εμπόρευμα και έχουν την ευθύνη της προστασίας του σε περίπτωση αστυνομικής εφόδου. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα λειτουργούν ως τσιλιαδόροι για να ειδοποιούν τους πωλητές για την αστυνομική παρουσία. Οι υπόλοιποι έχουν τον ρόλο του «κράχτη». Καλούν τους περαστικούς να αγοράσουν τσιγάρα σε τιμή ευκαιρίας.

Πηγή: thestival.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter