Δεκάξι κλάδοι της εγχώριας οικονομίας πρωτοστατούν στη μείωση της ανεργίας

Δεκάξι κλάδοι της εγχώριας οικονομίας πρωτοστατούν στη μείωση της ανεργίας

Στο τελευταίο τεύχος “7 Ημέρες Οικονομίας” που εκδίδει η Eurobank, για το τρίτο τρίμηνο 2017, παρουσιάζονται 16 κλάδοι της ελληνικής οικονομίας που έχουν συμβάλει στην άνοδο της απασχόλησης σε σύνολο 21 κλάδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των απασχολούμενων σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας ενισχύθηκε το γ τρίμηνο του 2017 κατά 2,3% (87.000 άτομα) έναντι 2,4% το β τρίμηνο (88.800 άτομα), συνεχίζοντας εδώ και πάνω από τρία χρόνια το ανοδικό σερί στον τομέα της απασχόλησης.

Αυτό άλλωστε συνάγεται και από τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας που από 28% το 2013 έπεσε φέτος στο 20,5% με τις δημιουργούμενες θέσεις εργασίας να είναι κατά 70% πλήρους απασχόλησης και κατά 30% μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.

Στο ίδιο τεύχος παρατίθενται αναλυτικά στοιχεία με τους 16 κλάδους της ελληνικής οικονομίας που αύξησαν το εργατικό προσωπικό τους αλλά και τους 5 κλάδους όπου η απασχόληση υποχώρησε. Ειδικότερα στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο και στις επισκευές μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών η απασχόληση αυξήθηκε κατά 20,5 χιλιάδες άτομα, στον τουρισμό (καταλύματα και εστίαση) κατά 13,8 χιλιάδες άτομα, στον κλάδο της υγείας κατά 9,8 χιλιάδες και στον κλάδο της μεταποίησης κατά 9,1 χιλιάδες.

Αντίθετα, μείωση στην απασχόληση κατέγραψαν οι κλάδοι της γεωργίας και αλιείας,της διαχείρησης ακίνητης περιουσίας, των ορυχείων και λατομείων κ.λπ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter