Δεκέμβριος 2008: Όταν ο Καραμανλής αναλάμβανε την ευθύνη για το σκάνδαλο στο Βατοπέδι (video)

Δεκέμβριος 2008: Όταν ο Καραμανλής αναλάμβανε την ευθύνη για το σκάνδαλο στο Βατοπέδι (video)

Είναι Δεκέμβριος του 2008 και ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος του, αναλαμβάνει την ευθύνη για τις σκανδαλώδεις διαδικασίες στην υπόθεση Βατοπεδίου και καταχειροκροτείται από όλους για το πολιτικό του θάρρος.

 Όπως ακούγεται και στο βίντεο, ο ενθουσιασμός των βουλευτών που παρακολουθούν τον αρχηγό τους είναι τόσο έντονος που από τα χειροκροτήματα δεν τον αφήνουν να συνεχίσει την ομιλία του.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «θλιβερή» την ιστορία του Βατοπεδίου. Ο Καραμανλής ανάφερε ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάποιοι παρά την πνευματική τους αποστολή λειτούργησαν εις βάρος του δημοσίου εκμεταλλεύτηκαν αδυναμίες του κράτους ενέπλεξαν φορείς και υπηρεσίες».

Ο Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στα αποτελέσματα της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι ανέφερε: «Σήμερα είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες από ότι αρχικά εκτιμήσαμε οφείλω να πω και το λέω ευθέως ότι υποτίμησα και εγώ το θέμα δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του δεν είχα πλήρη εικόνα όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ και το λάθος αυτό δεν το χρεώνω σε κανένα άλλον, δικό μου ήταν. Είχα όμως όπως έχω πάντοτε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Αναγνωρίζω ότι οφείλαμε να έχουμε ισχυρότερα αντανακλαστικά να είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι σε υστερόβουλες επιδιώξεις. Αναγνωρίζω ότι οι χρόνιες παθογένειες του κράτους διευκόλυναν τα όσα διαδραματίστηκαν»

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ακόμα μια φορά σκανδαλώδη το όσα έγινα στο Βατοπέδι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αναλαμβάνουμε το μερίδιο των ευθυνών μας γνωρίζω ότι από όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι οι πολίτες έχουν πληγωθεί η κυβέρνηση έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες. Αναλαμβάνω με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί» . 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter