Δεκτή η παραίτηση Ζουράρι – Ο Γαβρόγλου αναλαμβάνει τις αρμοδιότητές του

Δεκτή η παραίτηση Ζουράρι – Ο Γαβρόγλου αναλαμβάνει τις αρμοδιότητές του

Δεκτή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση Ζουράρι. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, “Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Ζουράρι.”

Mετά την ολοκλήρωση της χθεσινής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνάντησε στο γραφείο του στη Βουλή τον κ. Ζουράρι.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και ο Πρωθυπουργός απεδέχθη την παραίτηση που είχε υποβάλλει ο υφυπουργός.

Τις αρμοδιότητές του κ. Ζουράρι αναλαμβάνει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου ενώ και από πλευράς ΑΝΕΛ συνεργάτες του προέδρου και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου θεωρούν το θέμα λήξαν.

Το αν τέλος η παραίτηση του κ. Ζουράρι φέρνει ποιο
κοντά τον μίνι κυβερνητικό ανασχηματισμό ίσως την επόμενη εβδομάδα μετά τη
συνεδρίαση του Eurogroup και το
τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης όπως γράφεται κατά κόρον είναι ένα θέμα που
χειρίζεται αποκλειστικά ο πρωθυπουργός στο μυαλό του οποίου στην παρούσα φάση
βρίσκεται το κλείσιμο της αξιολόγησης και οι επόμενες κινήσεις μέχρι την
οριστική έξοδο από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Ζουράρις υπέβαλλε την παραίτησή του μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για τον Άρη και τον Ολυμπιακό, σε ραδιοφωνική εκπομπή και αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, τη ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα, μίλησε στην εκπομπή «Τα Παιδιά της Πιάτσας» του Metropolis 95.5, κάνοντας δηλώσεις εναντίον του Άρη και του Ολυμπιακού.

«Στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος και ειδικώς με μια τάση προς το εμπρόσθιο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι…» είπε, και στη συνέχεια ανέφερε: «Ποιος τον γ@μεί τον Άρη».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο Κώστας Ζουράρις απέστειλε την παραίτησή του με επιστολή στην οποία ανέφερε:

“Ερίδματε (σσ καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter