Δεν ιδρώνει το αυτί της Φώφης για τις σχέσεις Παπαθεοδώρου – Novartis

Δεν ιδρώνει το αυτί της Φώφης για τις σχέσεις Παπαθεοδώρου – Novartis

Σε λίγες ώρες αρχίζει η πρώτη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis, που αποκάλυψε το Documento, με ένα από τα μέλη της επιτροπής να είναι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Και παρά τις νέες αποκαλύψεις του Documento, που βασίζονται σε στοιχεία της δικογραφίας και μαρτυρικές καταθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – επί πρυτανείας Παπαθεοδώρου – ελέγχονται για χρηματισμό, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Novartis, ούτε ο κ. Παπαθεοδώρου, αλλά ούτε και η πολιτική του αρχηγός, Φώφη Γεννηματά, έκριναν ότι θα έπρεπε για λόγους αρχής να μην παραμείνει μέλος της επιτροπής ο κ. Παπαθεοδώρου, καθώς θα κληθεί ενδεχομένως να ελέγξει πρόσωπα με τα οποία είχε συνεργασία και προσωπική σχέση…

Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, πάντως, έχουν εντελώς διαφορετική γνώμη, καθώς συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά, μιλώντας στο documentonews.gr, εντόπιζαν το… «μη πρόβλημα» σε έναν χαιρετισμό σε μια ημερίδα! «Ξέρετε σε πόσες ημερίδες και συνέδρια καλούνται πολιτικοί ή πανεπιστημιακοί; Σε χιλιάδες!», μας είπαν και προσέθεσαν: «Είναι επιλήψιμο να απευθύνει κανείς χαιρετισμό; Ή μήπως θα εξετάζει κάθε φορά ποιος έχει δώσει χορηγία; Αυτά αφορούν στον διοργανωτή!».

Πράγματι, το Documento της Κυριακής (4/3) αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι ο κ. Παπαθεοδώρου, το 2012, απεύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο που διοργάνωσε το ISPOR Greece στην Κόρινθο, όπως και ο τότε αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά, όσο φαίνονται προφανώς στην Χαριλάου Τρικούπη. Και αυτό, γιατί το θέμα δεν είναι ένας χαιρετισμός σε ένα συνέδριο, αλλά ότι σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης Novartis καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο οποίο ο κ. Παπαθεοδώρου ήταν πρύτανης, φέρονται ως εμπλεκόμενοι ακόμη και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος! Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς ότι ο ίδιος ο κ. Παπαθεοδώρου, για λόγους αρχής, θα ζητούσε να αυτοεξαιρεθεί από την προανακριτική επιτροπή.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι το Documento ενημέρωσε από το Σάββατο για το θέμα, τόσο τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, όσο και την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου για την συμμετοχή του κ. Παπαθεοδώρου στην προανακριτική. 

Για την Δημοκρατική Συμπαράταξη, όμως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω…  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter