Δεν κάνει πίσω ο Τραμπ: «Δε νομίζω ότι θα έχουμε έναν εμπορικό πόλεμο»

Δεν κάνει πίσω ο Τραμπ: «Δε νομίζω ότι θα έχουμε έναν εμπορικό πόλεμο»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα υποχωρήσει από τα σχέδιά του να επιβάλλει νέους δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, σε αντίθεση με υψηλόβαθμα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που αποδοκίμασαν σήμερα τους σχεδιαζόμενους δασμούς διότι, όπως υποστήριξαν, απειλούν την αμερικανική οικονομία και ενδεχομένως θα προκαλέσουν έναν εμπορικό πόλεμο.

«Δεν υποχωρούμε» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Οβάλ Γραφείο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε έναν εμπορικό πόλεμο» τόνισε.

Έκκληση από Πολ Ράιαν για να μην μπουν οι δασμοί

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν ζήτησε από την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μην προχωρήσει με το σχέδιο επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, δηλώνοντας ότι μπορεί να θέσει σε κινδύνους την οικονομία.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για τις συνέπειες ενός εμπορικού πολέμου και καλούμε τον Λευκό Οίκο να μην προωθήσει αυτό το σχέδιο. Ο νόμος για τη φορολογική μεταρρύθμιση έδωσε ώθηση στην οικονομία και οπωσδήποτε δεν θέλουμε να διακινδυνέψουμε αυτά τα κέρδη», δήλωσε η Άσλι Στρονγκ, μια εκπρόσωπος του Ράιαν.

Ο εμπορικός πόλεμος που απειλεί ν’ αρχίσει ο πρόεδρος Τραμπ έχει προκαλέσει πολιτικό ρήγμα στις τάξεις των βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος με προειδοποιήσεις για αντίποινα από εταίρους των ΗΠΑ, όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου δεν έχουν αποκλείσει τη λήψη πολιτικής δράσης στο μέλλον αν ο Αμερικανός πρόεδρος ακολουθήσει στα σχέδια του για την επιβολή δασμών, ανέφερε μια πηγή των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, χωρίς να διευκρινίσει ποιες ενέργειες εξετάζουν οι βουλευτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter