Δεν κλήθηκαν για κατάθεση τα θύματα του Ν. Γεωργιάδη – Διεκόπη για τις 12 Ιουνίου η δίκη

Δεν κλήθηκαν για κατάθεση τα θύματα του Ν. Γεωργιάδη – Διεκόπη για τις 12 Ιουνίου η δίκη

Για τις_x000D_
12 Ιουνίου διεκόπη η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του πρώην στενού_x000D_
συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγορείται για_x000D_
κατά συρροή ασέλγεια έναντι αμοιβής σε βάρος μολδαβών ανηλίκων.  

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι για πολλοστή φορά η εκδίκαση της υπόθεσης δεν είχε δημοσιογραφική κάλυψη από τους αρμόδιους συντάκτες, παρά το γεγονός ότι αφορά ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο πριν τις αποκαλύψεις του Hot Doc για το θέμα, ήταν στην πρώτη γραμμή.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως παρά την τρίμηνη αναβολή που είχε πάρει η υπόθεση, τα θύματα δεν κλήθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές για να καταθέσουν στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Η πρόεδρος της έδρας ξεκίνησε να αναγγέλλει τα ονόματα των μολδαβών μαρτύρων – θυμάτων, δίχως κανένας από το ακροατήριο να απαντά… Όταν η πρόεδρος ρωτήθηκε για το αν κλήθηκαν οι εν λόγω μάρτυρες, τότε απάντησε χαμηλόφωνα πως αυτή η διαδικασία δεν είχε διεκπεραιωθεί, προκαλώντας απορία για την αιτία αυτής της παράλειψης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου προσπάθησε να αδράξει την ευκαιρία, εκφράζοντας τον προβληματισμό του γιατί δεν… διεξάγεται κανονικά η δίκη. Εδώ να προστεθεί πως ένας εκ των εξουσιοδοτημένων δικηγόρων του Νίκου Γεωργιάδη είναι ο πρώην γ.γ. Αθλητισμού (2009-2012) και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού, Πάνος Μπιτσαξής. Μάλιστα, την πρώτη φορά που το πινάκιο έγραψε το όνομα του πρώην βουλευτή της ΝΔ, στο δικαστήριο εθεάθη μολδαβός μεγαλοδικηγόρος προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή του κατηγορούμενου για ασέλγεια ανηλίκων, Γεωργιάδη.

Παρόλα αυτά, η έδρα του δικαστηρίου ενημέρωσε ότι έχουν μεταφραστεί πλήρως τα πολυσέλιδα εισαγγελικά έγγραφα από τη Μολδαβία, τα οποία αποσαφηνίζουν τα πεπραγμένα του τότε διπλωμάτη, αφού εμπεριέχουν διαλόγους και περιγραφές από το καταγεγραφέν υλικό της μολδαβικής Αστυνομίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter