Δεν τα βρίσκουν Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ

Δεν τα βρίσκουν Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ

Δεν φαίνεται να προχωράει ούτε καν σε αρραβώνα το φλερτ ΠΑΣΟΚ με Το Ποτάμι. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Σταύρου Θοδωράκη αναφέρεται ότι η πρόταση από την Χαριλάου Τρισκούπη είναι εντελώς διαφορετική από τη δική τους. “Εμείς λέμε ελάτε να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας και το ΠΑΣΟΚ λέει ελάτε στο νέο ΠΑΣΟΚ.” αναφέρει στην ανακοίνωση του Το Ποτάμι 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Τα πράγματα είναι απλά. Από τη μια η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μας καλεί να ενταχθούμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και να συμμετέχουμε στο συνέδριό της. Κάποιοι το λένε ιδρυτικό, κάποιοι το λένε ενωτικό. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Προτείνουν συμμετοχή στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Από την άλλη υπάρχει η πρόταση του Ποταμιού. Μια πολιτική συμφωνία μεγάλων αλλαγών, κόντρα στον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Μια συνάντηση όλων όσοι συμφωνούν σε ένα νέο κίνημα – ούτε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη ούτε στο Ποτάμι. Χωρίς σημαδεμένα χαρτιά και με ανάδειξη της ηγεσίας από την κοινωνία και όχι από τους μηχανισμούς – με το προφανές ρίσκο για όλους.

Είναι δύο εντελώς διαφορετικές προτάσεις. Η μια προσπαθεί να κατοχυρώσει το σημερινό status quo και η άλλη ανοίγεται στις δυνάμεις τις κοινωνίας. 

Η μία λέει «ελάτε στο νέο ΠΑΣΟΚ» και η άλλη λέει «πάμε να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας». Ένα νέο κίνημα στο οποίο όλοι μπορούν να δουλέψουν χωρίς όμως οι πρώτες θέσεις να είναι καπαρωμένες από τους παλαιοκομματικούς. Με άδειες δηλαδή, τις καρέκλες της πρώτης σειράς. 

Το έχει προτείνει ήδη ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, προσθέτοντας: «Εγώ δεσμεύομαι να θυσιάσω το Ποτάμι, αν είναι να γίνει κάτι πραγματικά καινούργιο, ενώ εξυπακούεται ότι δεν είμαι καρφωμένος στην καρέκλα μου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter