Δεν υπάρχει σωτηρία!

Δεν υπάρχει σωτηρία!

Έχουμε και λέμε, κεφάλαιο πρώτο. Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΣΚΑΙ: «Η ΝΔ, το έχω πει και άλλες φορές, λέει: κλείστε την αξιολόγηση, έπρεπε να την έχετε κλείσει προ πολλού, τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν, τα μέτρα είναι κακά, αντιπαραγωγικά, δεν τα ψηφίζουμε, αλλά αν τα βρούμε ψηφισμένα θα τα εφαρμόσουμε». Και προσθέτει: «Δεν συνιστά μια ολοκληρωμένη στρατηγική εξόδου από την κρίση».

Ποια είναι η εναλλακτική, λοιπόν, απέναντι στην κακή στρατηγική της κυβέρνησης και την ανεπαρκή της αντιπολίτευσης, αρχηγέ μου; «Να διεκδικήσει αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση να κάνει αυτή τη διαπραγμάτευση»!

Και εκεί που τη βλέπεις τη σκοτοδίνη να σου’ρχεται, εξηγεί πως όταν λέει «αντιπολίτευση» εννοεί «ένα ολοκληρωμένο σχήμα, στο οποίο μετά θα κληθεί και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, να συμβάλει αν θέλει»! Πίσω Γιάννη τα καράβια! Θα ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά, σε ένδειξη μεταμέλειας και με διάθεση αυτομαστίγωσης, θα κληθεί κι αυτός ο ηττημένος να συμβάλλει στην εθνική Ελλάδος… γεια σου για την έξοδο από την κρίση! Το ξεκαθάρισε, όμως, είπε «αν θέλει». Και επειδή προφανώς δεν θα θέλει, τι να κάνει κι ο Βενιζέλος, θα αρκεστεί στον Κυριάκο!

Κεφάλαιο δεύτερο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για τη δημιουργία ενός αντικυβερνητικού μετώπου, χωρίς να έχει κλείσει προηγουμένως τα… δικά του μέτωπα! Μία οι Καραμανλικοί που τα έχουν πάρει στο κρανίο, μία οι Σαμαρικοί που καρφώνουν και τους Καραμανλικούς και τους Μητσοτακικούς, μία οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και μία και… τελειωτική οι ακροδεξιές τσιρίδες του Αδώνιδος, είστε μια ωραία ατμόσφαιρα παιδιά και δεν έχουμε φτάσει ακόμα ούτε σε προεκλογική περίοδο! Είναι αυτό που λέμε και πού… να πιάσουν οι ζέστες!

Κεφάλαιο τρίτο. Ο τρίτος πόλος είναι εδώ, ενωμένος – κάτσε να αρχίσει η μάχη του σταυρού και έχει να πέσει… ενότητα – δυνατός! Με τον αέρα της τρίτης κοινοβουλευτικής δύναμης, μετά την προσχώρηση διαφόρων ανεξάρτητων βουλευτών, κυρίως πρώην Ποταμίσιων, η Φώφη Γεννημετά, σε μία επίδειξη ισχύος, ενότητας και αβροφροσύνης, προσκάλεσε τους βουλευτές του κόμματός της για να δειπνήσουν στην κατοικία της στη Βούλα. Για να λέμε του στραβού το δίκιο, το ΠΑΣΟΚ έχει πήξει κατά το παρελθόν στα μυστικά δείπνα, ε ήρθε η ώρα να κάνει κι ένα φανερό!

Καλεσμένοι στο δείπνο ήταν όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε διαμηνύσει ότι δεν θα παραστεί. Εδώ που τα λέμε, για σκεφτείτε να του έβαζαν δίπλα του τον ΓΑΠ – πού να του κατέβει μπουκιά!

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο δείπνο της Φώφης αφορούν φυσικά στην αξιολόγηση και στη στάση που θα κρατήσει η παράταξη απέναντι στην κυβέρνηση, καθώς και στο θέμα της εξεταστικής για την υγεία που έρχεται στη Βουλή τη Μεγάλη Εβδομάδα. Όπως είναι γνωστό, η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε ήδη τη δική της πρόταση για εξεταστική για την υγεία από το 1997 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή και την περίοδο της διετούς διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή στη δική της πρόταση, οι τζίφρες δεν επαρκούν και με δεδομένο ότι είχε πει «ναι» εξαρχής στην κυβερνητική, με τη γνωστή πασοκική λογική «όλα στο φως, δεν φοβόμαστε τίποτα», το αποτέλεσμα είναι μάλλον προδικασμένο…

Εν κατακλείδι, σε ταράζει πλέον να κλίνεις επ’αριστερά και λες για να βρω αποκούμπι στα δεξιά… τζίφος! Φεύγεις κι από τα δεξιά και πας να πιάσεις κέντρο… τοίχος! Τι μας έμεινε; Ένας Σταύρος – κυριολεκτικώς, όπου να ‘ναι, μόνος του θα μείνει στο Ποτάμι – κι ένας Λεβέντης! Δεν υπάρχει σωτηρία… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter