Δεν υπέγραψε το αίτημα της ΝΔ για Προανακριτική Επιτροπή ο Σαλμάς

Δεν υπέγραψε το αίτημα της ΝΔ για Προανακριτική Επιτροπή ο Σαλμάς

Ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η κατάθεση της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής της ΝΔ για τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, καθώς λείπει η υπογραφή του πρώην αν. υπουργού Υγείας και εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο Novartis, Μάριο Σαλμά.

Όπως είχε προαναγγελθεί, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε αίτημα σύστασης Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την παραπομπή του πρώην υπουργού Υγείας και νυν Ναυτιλίας για τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων κατά το 2015, ζητώντας τη διερεύνηση της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία με αντικείμενο συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 120.000 ευρώ. Μάλιστα, κατά την πρόταση της ΝΔ, στη συγκεκριμένη περίπτωση η ζημία του Δημοσίου ξεπερνά τα 150.000 ευρώ.

Αναφορικά με τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη, ζητείται η παραπομπή τους με βάση μία ανώνυμη καταγγελία που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία της Novartis. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη καταγγελία, το Δημόσιο υπέστη ζημία 40 εκατ. ευρώ και οι ασφαλισμένοι 100 εκατ. ευρώ από την τιμολόγηση του φαρμάκου το 2016.

Παρά την αντίφαση που θέλει τη ΝΔ να θεωρεί «κουκουλοφόρους» τους προστατευόμενους μάρτυρες και παράλληλα να στηρίζει το αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον Πολάκη – Ξανθού σε μία ανώνυμη καταγγελία, υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον. Η απόπειρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αλληθωρίσει την κοινή γνώμη από τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis μοιάζει να δημιουργεί περισσότερους πονοκεφάλους στον Κυριάκο Μητσοτάκη από αυτούς που κλήθηκε να λύσει. Ο Μάριος Σαλμάς, πρώην αν. υπουργός Υγείας και εμπλεκόμενος στο Novartis – Gate, δεν συνυπογράφει το αίτημα του κόμματός του, κρατώντας σαφείς αποστάσεις. Οι λόγοι δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα, ωστόσο το γεγονός από μόνο του οδηγεί σε πολλά σενάρια που μοιάζουν δυσοίωνα για την εσωκομματική ευστάθεια της ΝΔ. Με ενδιαφέρον, πάντως, αναμένεται η αντίδραση της ηγεσίας της ΝΔ για τη διαφοροποίηση του κ. Σαλμά.

Η πρόταση:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/02/28/5a96b1c3cd3a187ce23bf347.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter