Δεσμεύτηκαν κηπευτικά και κρέας στον Πειραιά

Δεσμεύτηκαν κηπευτικά και κρέας στον Πειραιά

Κηπευτικά αγνώστου προελεύσεως συνολικού βάρους 1.550 κιλών, δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά από επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Ρέντη, ενώ παράλληλα οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Κτηνιατρικής κατάσχεσαν κατεψυγμένα κρέατα, συνολικού βάρους 50 κιλών από ψητοπωλείο στον Πειραιά.

Κατά τον ποιοτικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν ως μη κανονικά 55 χαρτοκιβώτια με μελιτζάνες βάρους 580 κιλών, 42 χαρτοκιβώτια με αγγούρια βάρους 650 κιλών και 33 χαρτοκιβώτια με ντοματίνια βάρους 320 κιλών. Τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς τη σήμανση.

Τα κατεψυγμένα κρέατα που εντοπίστηκαν, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο στο ψητοπωλείο του Πειραιά, από τους ελεγκτές κτηνιάτρους ήταν διαφόρων ειδών όπως μπριζόλες, ολόκληρα κοτόπουλα και χοιρινός γύρος βάρους 50 κιλών, τα οποία κατασχέθηκαν λόγω απουσίας σημάνσεων καταλληλότητας ή αναγνώρισης σε συνδυασμό με ακατάλληλες συσκευασίες για επαφή με τρόφιμα.

Η τύχη των κατασχεθέντων κρεάτων θα κριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας κτηνιατρικής νομοθεσίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter