Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπευθύνων της ΑΕΠΙ

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπευθύνων της ΑΕΠΙ

Σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών των υπευθύνων της ΑΕΠΙ προχώρησε η Εισαγγελία.

Δεσμεύτηκαν και προσωπικοί και εταιρικοί λογαριασμοί μελών του ΔΣ , λίγες μόλις ημέρες μετά την έφοδο στο λογιστήριο της εταιρείας και την κατάσχεση του ψηφιακού υλικού από την οικονομική εισαγγελία.

Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη εισαγγελική έρευνα για την διακρίβωση διάπραξης σειράς κακουργηματικών πράξεων μετά από πόρισμα για κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΑΕΠΙ, αλλά και για υπέρογκους μισθούς που λάμβαναν τα μέλη του Δ.Σ.

Ειδικότερα τα αδικήματα, που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, για τα οποία ενεργείται η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση είναι της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφτασε στην Δικαιοσύνη τον περασμένο Σεπτέμβριο , μετά την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο.

Η εισαγγελία ζήτησε από την ΦΑΕ Αθηνών την διενέργεια φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2010-2015

και σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου, στην υπηρεσία υπήρχε «τρύπα» 50 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Φέρεται μάλιστα ότι διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΠΙ έπαιρνε το 2011 μηνιαίο μισθό 52.000 ευρώ, ενώ την ίδια χρονιά ο συνολικός μισθός συγγενούς μέλους του Δ.Σ. έφτασε τις 466.256 ευρώ 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter