Δηλητηριάστηκαν από χημικές αντιδράσεις στα μαγειρεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου!

Δηλητηριάστηκαν από χημικές αντιδράσεις στα μαγειρεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου!

Πέντε άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν την Παρασκευή στο νοσοκομείο από τους συνολικά 13 που δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις χημικών προϊόντων σε ένα κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για το κτήριο Europa όπου διεξάγονται επίσημες σύνοδοι των 28 κρατών μελών της ΕΕ και το οποίο χρειάστηκε να εκκενωθεί προσωρινά. Λίγο νωρίτερα, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας είχε αναφερθεί σε «περίπου δεκαπέντε» δηλητηριασθέντες, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Για προληπτικούς λόγους, όλοι οι ένοικοί του κλήθηκαν να μεταβούν σε ένα γειτονικό κτίριο της ΕΕ.

Όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, «υπήρξε μια βλαβερή ανάμειξη χημικών προϊόντων στο επίπεδο των μαγειρείων. Αυτό προκάλεσε αναθυμιάσεις που προκάλεσαν δηλητηρίαση σε περίπου 15 ανθρώπους».

Οι ίδιες οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διευκρίνισαν ότι επρόκειτο για «τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα κλιματισμού στα μαγειρεία» που προκάλεσε «βλαβερούς καπνούς».

«Το συμβάν δεν θα εμποδίσει την πραγματοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», της συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ της 19ης και 20ής Οκτωβρίου, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της αρχής που εκπροσωπεί τους 28.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter