Δήμαρχος Αριστοτέλη στο Documentonews: Η Eldorado προσπαθεί να εκβιάσει πολιτικά την κυβέρνηση

Δήμαρχος Αριστοτέλη στο Documentonews: Η Eldorado προσπαθεί να εκβιάσει πολιτικά την κυβέρνηση

Κάλεσμα στην Κυβέρνηση να μην υποκύψει στον εκβιασμό της Eldorado Gold απευθύνει μέσω του Documentonews ο δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς.

Όπως γράφει ο δήμαρχος της περιοχής ο δήμος του οποίου αριθμεί 18.294 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011 «Η εταιρεία με τρόπους που χρησιμοποιούνται σε αφρικανικές χώρες προσπαθεί να πάρει άδειες χωρίς να παρουσιάσει αξιόπιστα στοιχεία εκβιάζοντας ότι θα αποχωρήσει».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ζουμπά:

«Η δημοτική αρχή τόσο προεκλογικά όσο και μετά την εκλογή της, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αντίθετη σε κάθε επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές και οπουδήποτε αλλού.

Η εταιρεία με τρόπους που χρησιμοποιούνται σε αφρικανικές χώρες προσπαθεί να πάρει άδειες χωρίς να παρουσιάσει αξιόπιστα στοιχεία εκβιάζοντας ότι θα αποχωρήσει.

Η κυβέρνηση έχει προσφύγει στην διαιτησία, με το επιχείρημα ότι δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις που προκύπτουν από την σύμβαση και δεν εκτελείται το ενιαίο επενδυτικό σχέδιο βάσει του οποίου, η εταιρεία έχει τα δικαιώματα και την μεταλλοκτησία στην περιοχή.

Είναι αυτονόητο ότι όταν τίθεται σε αμφισβήτηση το θεμέλιο του οικοδομήματος δεν δικαιούται κανείς να δίνει άδειες είτε σημαντικές είτε ρουτίνας όπως ισχυρίζεται η εταιρεία .

Η επανάληψη των απειλών και ο χρόνος που αυτές εκδηλώνονται δείχνει την πρόθεση της εταιρείας για πολιτικό εκβιασμό και υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στους εκβιασμούς και να προστατέψει την Χαλκιδική, το περιβάλλον της, την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της καθώς και την υπόλοιπη αειφόρο οικονομία για την οποία τόσες προσπάθειες γίνονται».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter