Δημήτρης Βίτσας : «Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Τί δεν έχουν καταλάβει;»

Δημήτρης Βίτσας : «Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Τί δεν έχουν καταλάβει;»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά σχολίασε την νέα εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει σαν στόχο να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για το καλό της χώρας. «Η πεποίθησή μου είναι ότι ο κόσμος γενικά δεν πάει καλά. Πολλοί πόλεμοι, πολλή φτώχεια, πολλά μέτρα λιτότητας υπάρχουν» α

Σε ερώτημα του δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο εκλογών το 2017 ο κ. Βίτσας απάντησε πως :«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συντηρείται, πέραν της αυτοσυντήρησης που κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να έχουν αφήγημα, αυτό το σενάριο. Αυτή τη στιγμή στη χώρα προέχουν πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως είναι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, όπως είναι η ποσοτική χαλάρωση, όπως είναι τα ζητήματα της καθημερινότητας στο οποία πρέπει περισσότερο να αποδυθούμε, σε δύο κατευθύνσεις, η μια είναι ο ελλαδικός χώρος και η άλλη είναι τι γίνεται πάνω σε αυτό με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη.»

Για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: « Υπάρχει μια ικανότητα των στελεχών της ΝΔ, να κάνουν αφ’ ενός εσφαλμένες εκτιμήσεις και αφ’ ετέρου να βρίσκονται σε μια μόνιμη κρίση στρατηγικής. Αυτό που λέει ο κύριος Μητσοτάκης είναι «κάντε στην άκρη να έρθουν κάποιοι άλλοι που έχουν σχέδιο». Μέχρι εκεί, δηλαδή «να επιστρέψουμε εμείς», το παλιό πολιτικό σύστημα, το οποίο υποτίθεται ότι τα έκανε και όλα καλά. Δηλαδή, καλώς μας έβαλε στο μνημόνιο, καλώς ο κύριος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ έκλεισαν νοσοκομεία, έκλεισαν σχολεία, κάνανε χιλιάδες απολύσεις, δηλαδή καλώς έγιναν όλα αυτά για να έρθουν να τα επαναλάβουν».

Για την προσπάθεια της κυβέρνησης ο κ. Βίτσας δήλωσε: «Εμείς βρισκόμαστε σε μια μάχη, με δυσκολίες, έχουμε αναλάβει ένα καθήκον, μάλιστα είμαστε η πρώτη δύναμη που όταν άλλαξε το πρόγραμμά της βγήκαμε θαρρετά στον ελληνικό λαό, ο οποίος και αποφάσισε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τη μάχη. Αυτό έγινε με εκλογές. Σε αυτή τη μάχη είμαστε αφοσιωμένοι και στοχοπροσηλωμένοι και θα συνεχίσουμε. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Όμως, άλλο είναι αυτό το πράγμα και άλλο αυτό που κάνουν στη ΝΔ, να κρύβουν το σχέδιό τους».

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μάχη να κλείσει η αξιολόγηση. Το οικονομικό μας επιτελείο και όλη η κυβέρνηση δουλεύουμε πάρα πολύ πάνω σε αυτό. Εκείνο που δεν αναδεικνύεται, είναι αυτό που κάνει το οικονομικό επιτελείο για να κυλήσουν τα πράγματα πιο γρήγορα, για να λύσουμε τις συνεχείς αντιφάσεις ανάμεσα στους θεσμούς. Εμάς αυτό που μας απασχολεί, είναι όλη αυτή τη διαδικασία να μην την πληρώσει η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός και όλη η Ευρώπη.

Για τη διαπραγμάτευση ο υπουργός δήλωσε: «Δεν χρειάζονται μέτρα και όταν λέμε μέτρα εννοούμε και το αφορολόγητο και ό,τι άλλο διακινείται. Αυτή τη στιγμή αυτό που μπορείς να κανείς είναι να περιγράψεις, πως, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα το 2019, αν θα ισχύει αυτό που ισχύει και σήμερα. Αλλά για μένα είναι καθαρό, ότι μέτρα δεν μπορούν να θεσμοθετηθούν τώρα. Δεν υπάρχει περίπτωση. Πρέπει να έχει κλείσει το πρόγραμμα, να έχει βγει ο Τσίπρας και να έχει πει ότι η Ελλάδα βγαίνει από την επιτήρηση»

Και συμπλήρωσε κατηγορηματικά: «Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Τί δεν έχουν καταλάβει: Θα αναπαράγω αυτό που λέει σε σημερινή συνέντευξή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Μπορούμε να περιγράψουμε μέτρα που αν χρειαστούν – αλλά εγώ λέω δεν θα χρειαστούν – να γίνουν το 2019. Και έρχεται και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και λέει, όπως υπάρχει αυτή τη στιγμή ο κόφτης, αλλά χωρίς να τα θεσπίσουμε αυτά τα μέτρα, να προβλέπει και για μετά το τέλος του προγράμματος. Πάντως, εμείς ως τώρα, από αυτή τη διαδικασία που ονομάζουμε κόφτη, έχουμε ενεργοποιήσει το δότη και όχι τον κόφτη και μπορεί και να τον ξαναενεργοποιήσουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πλεόνασμα και ένα κομμάτι αυτού του πλεονάσματος πρέπει να επιστραφεί στην κοινωνία». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter