Δημοκρατική Συμπαράταξη: Συνέδριο με το… κιάλι

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Συνέδριο με το… κιάλι

Για την Πέμπτη μετατέθηκε η συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που επρόκειτο να γίνει την Δευτέρα 20 Μαρτίου, με στόχο να λύσει το γόρδιο δεσμό των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στα κόμματα που την συγκροτούν για τα οργανωτικά ζητήματα του συνεδρίου.

Ένα συνέδριο, που το βλέπουν μέχρι και οι ίδιοι πια… με το κιάλι! Κατ’ αρχήν, αν γίνει τελικά, που προβλέπεται για το τέλος Ιουνίου, αυτά τα αισιόδοξα περί συνένωσης της κατακερματισμένης Κεντροαριστεράς, προς το παρόν, τα ξεχνάμε!

Και αυτό, γιατί έχει ήδη συμφωνηθεί ότι το συνέδριο θα είναι πολιτικό και προγραμματικό και δεν θα καταλήξει ούτε στη δημιουργία νέου ενιαίου φορέα, ούτε φυσικά στην εκλογή αρχηγού από τη βάση… Έτσι, συντάσσονται οι υπόλοιποι με το βασικό «brand name» του ΠΑΣΟΚ και με επικεφαλής την Φώφη Γεννηματά – γιατί πού να ψάχνουμε και για άλλον – και πορεύονται μέχρι τις επόμενες εκλογές ως πολυκομματικός φορέας. Εκτός – λένε – κι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαντλήσει την τετραετία, οπότε μπορεί και να προκάνουν και νέο συνέδριο για νέο φορέα, νέο όνομα, νέα σύμβολα, νέο αρχηγό και… ήμουν νια και γέρασα!

Μία μερίδα στελεχών, πάντως, και εντός του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι σε περίπτωση που δεν γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στο 2017, πρέπει να προχωρήσουν στην συγκρότηση του νέου ενιαίου φορέα, ενώ μία άλλη, μάλλον μεγαλύτερη, και πάλι εντός ΠΑΣΟΚ, αποτάσσεται του… σατανά, δηλαδή δεν θέλει ούτε να ακούσει για κατάργηση του ονόματος και των συμβόλων του κόμματος! Με τούτα και με εκείνα, και αφού οι «μικρότεροι» εταίροι δεν προβάλλουν ιδιαίτερες αντιρρήσεις, ο νέος φορέας παραπέμπεται στις καλένδες, ενώ και η τύχη του συνεδρίου παραμένει αμφίβολη…

Το πλέον απίθανο δε, είναι ότι υπάρχει μία γενικευμένη εντύπωση στο χώρο της Συμπαράταξης, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, πως αν τελικά το Ποτάμι του Θεοδωράκη είχε συμπράξει μαζί τους, οι εξελίξεις θα «έτρεχαν» πιο γρήγορα για την συγκρότηση του νέου φορέα. Να υποθέσουμε, επειδή δεν θα ανεχόταν ο Σταύρος – έχεις κι αυτός τα θέματά του – την Φώφη για αρχηγό επί μακρόν; Γιατί αν δεν είναι αυτή η εξήγηση, αλλά το ότι με το… ξεφούσκωτο Ποτάμι θα… φούσκωνε η Συμπαράταξη, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter