«Δημόκριτος»: Εισάγει το πρώτο πρόγραμμα υποτροφιών Βιομηχανικής Έρευνας

«Δημόκριτος»: Εισάγει το πρώτο πρόγραμμα υποτροφιών Βιομηχανικής Έρευνας

Το Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος» ανακοίνωσε ότι -με την υποστήριξη του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος»- εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θεσμό των Υποτροφιών Βιομηχανικής Έρευνας για υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδάκτορες και συνεργαζόμενους ερευνητές. Το πρόγραμμα ξεκινά με την προκήρυξη 68 υποτροφιών διάρκειας τριών ή τεσσάρων ετών.

Ο «Δημόκριτος» προσκαλεί ταλαντούχους νέους ερευνητές που ενδιαφέρονται για εφαρμοσμένη έρευνα βιομηχανικού προσανατολισμού, να υποβάλουν τις προτάσεις τους σε συνεργασία με ερευνητές του Κέντρου, σε τομείς και εξειδικευμένα θέματα που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Μέσω του νέου προγράμματος επιδιώκεται η άμεση τόνωση των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης στον ιδιωτικό τομέα, η στενή επαφή και αλληλεπίδραση των νέων επιστημόνων με δομές και προβλήματα της βιομηχανίας και η ενίσχυση της καινοτομίας στη χώρα.

Η πρωτοτυπία και η επιστημονική αριστεία των προτεινόμενων έργων και η ουσιαστική συμβολή τους στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων των συνεργαζόμενων εταιρειών θα αποτελέσουν τα βασικά κριτήρια επιλογής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους με καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου 2017, σε κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες υποτροφιών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter