Δημοπρατείται η κατασκευή του νέου Ειδικού Σχολείου Λάρισας

Δημοπρατείται η κατασκευή του νέου Ειδικού Σχολείου Λάρισας

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το νέο κτίριο για το Ειδικό Σχολείο Λάρισας, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου με τίτλο «Ανέγερση Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ατόμων με αναπηρίες».

Το σύνολο του προϋπολογισμού φτάνει τα 4,2 εκατ. ευρώ και υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την ολοκλήρωση του έργου θα πραγματοποιηθεί μεταστέγαση από παλαιό κτίριο που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από τη Λάρισα, που δεν πληροί τις εγκεκριμένες προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας για τον συγκεκριμένο τύπο σχολείου.

Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Φορέας Λειτουργίας ο Δήμος Λαρισαίων για την στέγαση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. σε κτίριο κατάλληλων προδιαγραφών.

Σημειώνεται πως το κτίριο εκπαίδευσης θα είναι δυναμικότητας 50 μαθητών και θα περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας. Πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 3.916,26 m2, ιδιοκτησίας του Δήμου Λαρισαίων, στην Νεάπολη Λάρισας.

«Με διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο και αναβαθμίζουμε τη δημόσια παιδεία» σημείωσε σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και συμπλήρωσε: «Το υπάρχον ειδικό σχολείο βρίσκεται σε κτίριο που απέχει 16 χλμ από τη Λάρισα στους Αγ. Αναργύρους και δεν εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Η κατασκευή του νέου κτιρίου αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα των μαθητών, των γονέων και των δασκάλων. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στα άτομα με αναπηρίες και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους».  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter