«Δημοψήφισμα» στους Podemos για το σπίτι του Πάμπλο και της Ιρένε

«Δημοψήφισμα» στους Podemos για το σπίτι του Πάμπλο και της Ιρένε

Μπορεί να δόθηκαν εξηγήσεις, μπορεί να είναι λογική η τιμή του σπιτιού και να συμφέρει, η αγορά μέσω δανείου ωστόσο οι αντιδράσεις οδήγησαν τον Πάμπλο Ιγκλέσιας και την Ιρένε Μοντέρο να ζητήσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» από τη βάση.

Και οι δύο, κάλεσαν τους 500.000 υποστηρικτές της τρίτης σε μέγεθος πολιτικής δύναμης της χώρας να ψηφίσουν από σήμερα και μέχρι την Κυριακή για να επαναδιατυπώσουν ή να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό τους μετά την πολεμική που έχει προκαλέσει η αγορά του σπιτικού με πισίνα σε προάστιο της Μαδρίτης. Τα αποτελέσματα του εσωτερικού δημοψηφίσματος θα γίνουν γνωστά στις 28 Μαΐου.

Οι ίδιοι έχουν επιβεβαιώσει πως αγόρασαν έναντι 600 χιλιάδων ευρώ και με δάνειο 540 χιλιάδων 30ετούς διάρκειας, ένα σπίτι έξω από τη Μαδρίτη στην περιοχή Γκαλάπαγκαρ, 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

«Γνωρίζουμε ότι πολλές ισπανικές οικογένειες, ακόμη και με δύο μισθούς, δεν μπορούν να πάρουν τέτοιο δάνειο» και «για τον λόγο αυτόν είναι τόσο σημαντικό για εμάς να υπερασπισθούμε αξιοπρεπείς μισθούς», δήλωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας εξηγώντας ότι η βίλα αποκτήθηκε για να εξασφαλισθεί «κάποιος βαθμός ιδιωτικότητας» ώστε να μεγαλώσουν τα δίδυμα που περιμένουν.

Η αγορά αυτή ωστόσο τροφοδότησε το Λαϊκό Κόμμα αφού, θυμήθηκαν το tweet του Ιγκλέσιας του 2012 όταν επετίθετο στον υπουργό Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος και αρχιτέκτονα της πολιτικής λιτότητας του Μαριάνο Ραχόι.

«Θα εμπιστευόσασταν την οικονομική πολιτική μίας χώρας σε κάποιον που δαπανά 600.000 ευρώ για μία πολυτελή κατοικία;», ρωτούσε τότε ο νεαρός καθηγητής Πολιτικών Επιστημών.

«Κοροϊδέψατε τον κόσμο», απάντησε την Κυριακή ο Χαβιέρ Μαρότο, μέλος του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter