Δήμος Αθηναίων: Με 24ωρη προειδοποιητική αύριο και αποχή το Σαββατοκύριακο, απειλούν στην καθαριότητα

Δήμος Αθηναίων:  Με 24ωρη προειδοποιητική αύριο και αποχή το Σαββατοκύριακο, απειλούν στην καθαριότητα

Προειδοποιητική απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, καθώς και αποχή από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου. Έκκληση να μην προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους απηύθυνε ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, αλλά και ο επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων είναι η χορήγηση μέσων ατομική προστασίας, η βελτίωση των υποδομών της υπηρεσίας και η αγορά νέων οχημάτων. Ωστόσο, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καμίνης δήλωσε, ότι οι κινητοποιήσεις δεν μπορεί να είναι δυσανάλογες των προβλημάτων. «Ουδείς αμφιβάλλει ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά και ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει για τη βούληση και τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής» στον τομέα αυτό, τόνισε ο δήμαρχος. 

Ο κ. Καμίνης κάλεσε τους εργαζομένους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να συνεχιστεί διάλογος για όσα θέματα εκκρεμούν. Και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρήγας Αξελός, κάλεσε τους εργαζομένους να μην προβούν στις κινητοποιήσεις, επιρρίπτοντας όμως ευθύνες στη διοίκηση του δήμου, γιατί δεν έχουν επιλυθεί τα αιτήματά τους. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Μπορείς»,  Ά.Σπηλιωτόπουλος, κάλεσε τη δημοτική αρχή να αναζητήσει και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα στην καθαριότητα. 

Αντίθετα από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Ν. Σοφιανός, τόνισε ότι είναι απολύτως δικαιολογημένη η κινητοποίηση των εργαζομένων και επισήμανε ότι κάτω απ’ αυτή την πίεση χθες, αποφασίστηκε η αγορά μέσων ατομικής προστασίας. Ακόμη, υπέρ της απεργίας τάχθηκαν οι παρατάξεις «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», «Παναθηναϊκό Κίνημα για την Αθήνα» και «Ελληνική Αυγή» 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter