Δήμος Αθηναίων: Ζητάμε συγνώμη για την Ρόδα του Συντάγματος

Δήμος Αθηναίων: Ζητάμε συγνώμη για την Ρόδα του Συντάγματος

Το φιάσκο της Ρόδας του Συντάγματος γύρισε μπούμερανγκ στον Δήμο Αθηναίων. Αφού κρίθηκε ως ακατάλληλη, καθώς δεν πληρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας, αναγκαστικά έφτασε να αποσυρθεί. _x000D_
_x000D_

Η εταιρία, υπεύθυνη για τους κανόνες ασφαλείας της Ρόδας, είχε τονίσει ότι “Στην διάρκεια των ελέγχων των μελετών υπήρξαν διευκρινιστικές ερωτήσεις από τον φορέα πιστοποίησης οι οποίες λόγω των εορταστικών ημερών δεν μπόρεσαν να απαντηθούν άμεσα από τους κατασκευαστές. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε με πρωτοβουλία των Ολλανδών ιδιοκτητών της ρόδας μέσω της εταιρείας μας ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να προσκομισθούν τα τεχνικά στοιχεία που να απαντούν σε όλα τα ερωτήματα και να υπερκαλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας της ρόδας παρατήρησης.”

Την ανακοίνωση της παραίτησης του Χρήστου Τεντόμα, υπεύθυνου εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου, ακολούθησε η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, κατά την οποία ζητά “συγνώμη για την αναστάτωση” και τονίζει πως “η απόσυρση της Ρόδας δεν ήταν ευχάριστη απόφαση”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η απόσυρση της «Ρόδας» από την πλατεία Συντάγματος δεν ήταν για τον Δήμο Αθηναίων ευχάριστη απόφαση. Ήταν όμως επιβεβλημένη διότι προέχει πάντοτε το ζήτημα της ασφάλειας.

Στο μερίδιο που μας αναλογεί, ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Το ενδιαφέρον πάντως των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης φανερώνει ότι η “Ρόδα” ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για το πλήθος των εορταστικών εκδηλώσεων, που εξελίσσονται με επιτυχία στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου η καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων για την αδειοδότηση, αποφασίστηκε, με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, η απόσυρση της “Ρόδας”. Δυστυχώς αυτή ήταν η μόνη απόφαση που θα εγγυάτο την ασφάλεια του κοινού. Σε αυτό το θέμα δεν χωρούν ανεύθυνα παιχνίδια εντυπώσεων.

Επισημαίνεται ότι η «Ρόδα» ήταν δωρεά προς τον δήμο Αθηναίων, η χρήση της για το διάστημα των γιορτών θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες, καθώς και ότι η μεταφορά και τοποθέτησή στην πλατεία Συντάγματος δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ τον Δήμο, όπως βεβαίως δεν θα τον επιβαρύνει ούτε η αποσυναρμολόγησή της.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Χρήστου Τεντόμα, προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του δημοτικού φορέα που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Ο κ. Τεντόμας θα παραμείνει στη θέση του, έως ότου οριστεί αντικαταστάτης του, όπως προβλέπει ο νόμος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter