Δημοσκόπηση ALCO: Στις 4,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 4,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Κλείσιμο της «ψαλίδας» δείχνει η νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel που διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 16 – 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 22%, ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται στο 17,3% (από 16,7%) του δείγματος. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσε ο κόσμος, ποσοστό πάνω από το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης συγκεντρώνουν η Χρυσή Αυγή με 6% (σταθερό), το Κίνημα Αλλαγής με 5,5% (από 5,4%) και το ΚΚΕ με 5,1% (από 5,3%). Κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, βρίσκονται τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5% (από 1,8%), η Ενωση Κεντρώων με 2% (από 1,8%) και η Λαϊκή Ενότητα με 1,8% (από 2,5%).

Μεγάλο ενδιαφέρον, έχουν οι σημαντικές μετακινήσεις του εκλογικού σώματος, με το 28% που είχε ψηφίσει Ποτάμι στις προηγούμενες εκλογές, να έχει μετακινηθεί στη ΝΔ, διατηρώντας μόνο 24% που πέρασε στο Κίνημα Αλλαγής. Σημαντικές απώλειες φαίνεται να είχε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με το 21% να επιλέγει τώρα τη ΝΔ, ενώ η μετακινήσεις που ενδεχομένως να δημιουργήσουν τις μεγαλύτερες μεταβολές στις πρώτες θέσεις είναι το 16% των αναποφάσιστων που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το 10% της νέας αποχής.

Παρά την αυξανόμενη συσπείρωση, μεγάλο παραμένει το ποσοστό της απροσδιόριστης ψήφου, με τους αναποφάσιστους να φτάνουν το 16,7%. Ποσοστό που ικανό να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς θα ενισχύονται οι συσπειρώσεις των κομμάτων. Αποχή ήταν η απάντηση του 10,2% και λευκό δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν το 4,3%.

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Την αποχώρηση του ΔΝΤ ζητά το 58% των Ελλήνων!

Στην ερώτηση πιστεύετε ότι υποθέσεις όπως αυτές της Siemens και της Novartis αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά ή χαρακτηρίζουν μία ολόκληρη εποχή, το 79% απάντησε ναι, με μόλις το 12% να βλέπει τις υποθέσεις ως μεμονωμένα περιστατικά και το 9% να επιλέξει το δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter