Διακόπηκε η δίκη του αρχιμαφιόζου «το Λίπος» – Aισθάνθηκε αδιαθεσία

Διακόπηκε η δίκη του αρχιμαφιόζου «το Λίπος» – Aισθάνθηκε αδιαθεσία

Στον Άρειο Πάγο διακόπηκε η δίκη του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού και με το ψευδώνυμο «το Λίπος», επειδή ο εκζητούμενος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νικαίας.

Ο ανωτέρω, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με αναπηρικό καροτσάκι,μετήχθη σήμερα ενώπιον του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της έκδοσής του στην Γαλλία, ωστόσο λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας ο εκζητούμενος αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο Λ. Σουσανασβίλι είχε μεταφερθεί με καροτσάκι στο Δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από αστυνομικούς και τον διασώστη του ΕΚΑΒ. Ο τελευταίος κατέθεσε ότι ο εκζητούμενος έχει υψηλή πίεση και την συνήγορό του να αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Η συνήγορός του Ζ. Κωνσταντοπούλου υπέβαλε αίτημα αναβολής της συζήτησης με τον πρόεδρο να ζητεί την παρουσία του εκζητουμένου ενώπιον του δικαστηρίου.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε τη συζήτηση για τις 20 του Ιουνίου 2018 και ο εκζητούμενος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νικαίας.

Ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Ο 57χρονος, ο οποίος φέρεται να κατέχει τον τίτλο του αρχηγού της ρωσικής μαφίας, είχε περάσει ξανά από τη φυλακή, από όπου όμως αποφυλακίστηκε το 2015 για λόγους υγείας. Φαίνεται όμως ότι η δράση του δεν σταμάτησε, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία επέστρεψε στις κλοπές και τις διαρρήξεις, από τις οποίες η ομάδα του φέρεται να απέσπασε ένα εκατ. ευρώ.

Οι γαλλικές αρχές του αποδίδουν τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές «ξεπλένοντας» μετά τα κλοπιμαία. Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοσή του, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Μαζί του «στα χέρια» της αστυνομίας είχαν βρεθεί ακόμη 13 άτομα, 11 από αυτούς Γεωργιανοί (δύο εξ αυτών επίσης εκζητούνται).

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter