Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Executive της χρονιάς

Διάκριση της Seat

O Πρόεδρος της SEAT Λούκα Ντε Μέο ανακηρύχθηκε Executive of the Year από το AutoRevista.

Ο ντε Μέο ήταν ο αποδέκτης του βραβείου Executive of the Year στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας από το AutoRevista, την κορυφαία εμπορική έκδοση με πληροφορίες για την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ισπανία. Το βραβείο απονεμήθηκε κατά την 27η τελετή απονομής βραβείων AutoRevista Directors of the Year, που διοργάνωσε το έντυπο στη Μαδρίτη. Το βραβείο αυτό είναι μία νέα αναγνώριση για τον Λούκα ντε Μέο στο τιμόνι της SEAT μετά από τα βραβεία που του απονεμήθηκαν αντίστοιχα από το Automotive News Europe και το Bocconi University σαν CEO and Alumnus of the Year.

Όπως επισημαίνεται από το AutoRevista, η απονομή του βραβείου στον ντε Μέο αποτελεί «μια υπέροχη στιγμή που στηρίζεται στην επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων στην ιστορία της SEAT. Με Μιλανέζο στο τιμόνι, το Martorell λάνσαρε τη νέα γενιά Ibiza, συνέχισε με το Arona και η πρόοδος συνεχίζεται με την παραγωγή του νέου Audi A1 από το 2018».

Το AutoRevista επίσης υπογράμμισε ότι «πέρα από την Ιβηρική Χερσόνησο, η SEAT ηγείται του Volkswagen Group project στην Αλγερία και στη συνέχεια θα δούμε την παραγωγή του μεγαλύτερου οχήματος της γκάμας, το επόμενο έτος στο Wolfsburg. Ο Λούκα ντε Μέο ξέρει πώς να εξαγάγει τη μέγιστη αξία από τη SEAT τόσο από άποψη προϊοντική όσο και βιομηχανική». Ολοκληρώνοντας δήλωσε ότι «η ενίσχυση της μάρκας, η πλήρης ευθυγράμμιση της με τις πιο εξελιγμένες τάσεις της αγοράς και η επανατοποθέτηση της στα πλαίσια του Ομίλου Volkswagen επιβεβαιώνουν αυτή την αναγνώριση».

Στην ομιλία του, ο 50χρονος CEO επεσήμανε ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή η απονομή αυτού του βραβείου από το κορυφαίο έντυπο AutoRevista στην Ισπανία» και πρόσθεσε ότι η αναγνώριση αυτή «είναι αποτέλεσμα της ομαδικής εργασίας όλων των εργαζομένων της SEAT και της επιτυχίας όλων των projects πάνω στα οποία δούλεψαν τα τελευταία χρόνια. Είναι οι πραγματικοί αρχιτέκτονες των στιγμών που βιώνουμε και εγώ είμαι απλώς το δημόσιο πρόσωπο».

Το AutoRevista εκδόθηκε το 1959, είναι γνωστό για τη λεπτομερή του ανάλυση και τις σε βάθος συνεντεύξεις του και δημοσιεύεται στα ισπανικά και αγγλικά. Το βραβείο Director of the Year του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας απονέμεται από το 1991.

Ο Λούκα ντε Μέο έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ξεκίνησε τη καριέρα του στη Renault το 1992, πριν την ένταξη του στην Toyota Europe και έπειτα στο Fiat Group, όπου ήταν Επικεφαλής των brands Lancia, Fiat, Alfa Romeo και Abarth. Στο Volkswagen Group εντάχθηκε το 2009 ως Marketing Director Volkswagen brand & Volkswagen Group. Από το 2012 ήταν μέλος του Board of Management Sales and Marketing της AUDI AG, μέχρι το 2015 που ανέλαβε Πρόεδρος της SEAT. Είναι επίσης μέλος του Supervisory Board της Ducati και Πρόεδρος του SEAT Metropolis: Lab Barcelona.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.