Διαμαρτυρία από… άλλον αιώνα: Πομπή αμαξάδων με μαύρες σημαίες στα Χανιά! (Video)

Διαμαρτυρία από… άλλον αιώνα: Πομπή αμαξάδων με μαύρες σημαίες στα Χανιά! (Video)

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της πόλης πραγματοποίησαν σήμερα οι επαγγελματίες αμαξάδες διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση που έλαβε το δημοτικό λιμενικό ταμείο για μείωση του ωραρίου εκτέλεσης των τουριστικών δρομολογίων που πραγματοποιούν.

Οι επαγγελματίες αμαξάδες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση η οποία περιορίζει μέχρι τις 7.30 το απόγευμα, αντί για τις 9.00 το βράδυ που ίσχυε μέχρι πρότινος, το ωράριο εκτέλεσης των δρομολογίων τους στο παλιό λιμάνι.

Στην απόφασή του το δημοτικό λιμενικό ταμείο επικαλείται λόγους ασφαλείας και σχετική εισήγηση του Λιμεναρχείου, καθώς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παρατηρείται μεγάλη κίνηση πολιτών στο παλιό λιμάνι.

Οι επαγγελματίες αμαξάδες υποστηρίζουν ότι πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση κρύβονται άλλα συμφέροντα και όπως τόνισε ο εκπρόσωπος τους Τάσος Χαλβατζάκης, «η συγκεκριμένη ώρα αποτελεί για μας ώρα αιχμής. Αν περιοριστεί στις 7.30 το απόγευμα χάνουμε μεγάλο μέρος των εσόδων μας με συνέπεια να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στα έξοδα και τις υποχρεώσεις μας».

Ο κ. Χαλβατζάκης και ο δικηγόρος των αμαξάδων Γιάννης Ντερμανάκης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου Μιχάλη Βλαχάκη από τον οποίο και ζήτησαν να ανασταλεί η απόφαση.

Από την πλευρά του ο κ. Βλαχάκης τους επισήμανε ότι η εισήγηση για την αλλαγή του ωραρίου έγινε από τη Λιμενική Αρχή και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το ΔΣ του ταμείου.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την νομιμότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βλαχάκης που παράλληλα κατέθεσε εναλλακτική πρόταση για στάθμευση των αμαξών μετά τις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Κατεχάκη ανατολικά του παλιού λιμανιού.

Ωστόσο η πρόταση αυτή, δεν έγινε αποδεκτή από τους αμαξάδες. Οι τελευταίοι, έχοντας τοποθετήσει μαύρες σημαίες και χτυπώντας τα καμπανάκια των αμαξών, πραγματοποίησαν διέλευση μέσα από το παλιό λιμάνι της πόλης, τους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία της δημοτικής αγοράς για να καταλήξουν στο δημαρχείο έξω από το οποίο παρέταξαν τις άμαξες σε μια σειρά χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία άλλων οχημάτων.

Σύμφωνα με το δικηγόρο τους, θα κινηθούν νομικά επιδιώκοντας ανατροπή της απόφασης για αλλαγή του ωραρίου των δρομολογίων τους.

Πηγή βίντεο: haniotika-nea.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter