Διαμαρτυρία των κατοίκων του Μενίδιου στο γραφείο του Τόσκα

Διαμαρτυρία των κατοίκων του Μενίδιου στο γραφείο του Τόσκα

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συγκεντρώθηκαν κάτοικοι του Μενιδίου  διαμαρτυρόμενοι για την παραβατικότητα στην περιοχή τους, μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου στη σχολική γιορτή την περασμένη Πέμπτη.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν διάφορα συνθήματα όπως «Έξω η πρέζα από το Μενίδι» και «Μάριε ζεις, εσύ μας οδηγείς». 

Επίσης, κρατούν ένα μεγάλο πανό που γράφει «Διεκδικούμε, απαιτούμε άμεση λύση στο πρόβλημα. Υπομονή τέλος».

«Δεν έχει κανονιστεί κάποια συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, ωστόσο η σημερινή κινητοποίηση «είναι μια συνέχεια της πίεσης που ασκείται από τους συμπολίτες μας κι εμάς, την ενιαία δημοτική αρχή, προκειμένου η πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημά μας».

Επιπλέον ο κ. Κασσαβός υπογράμμισε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι αυτό που θα πρέπει να αναλάβει αυτό το έργο. «Έχουμε μια αγωνία που κορυφώθηκε μετά το θάνατο του αδικοχαμένου μαθητή και προσδοκούμε ότι η πολιτεία θα κάνει το καθήκον της».

Με την προσδοκία ότι η πολιτεία θα λύσει τα ζητήματα ώστε «να παταχθεί η εγκληματικότητα και να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας στην περιοχή, οι συμπολίτες μου κι εγώ διαδηλώνουμε ειρηνικά, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας και περιμένοντας να αποκατασταθεί αυτή η αδικία».

Τον συμβολισμό της σημερινής κινητοποίησης επισήμανε ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Στάθης Τοπαλίδης. Ο κ. Τοπαλίδης τόνισε ότι «θα συνεχιστούν οι αγώνες κατά των ναρκωτικών στην περιοχή».

Καταλήγοντας, ο αντιδήμαρχος Αχαρνών υποστήριξε ότι «το ποτήρι ξεχείλισε με τον θάνατο του 11χρονου μαθητή».

«Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος» τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν έχουν καμία σχέση με τα επεισόδια που έχουν συμβεί. Οι διαμαρτυρίες κι οι κινητοποιήσεις είναι οι μοναδικές ευκαιρίες που έχουν για να κερδηθεί η μάχη με τα ναρκωτικά».

Ο πρόεδρος του συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, Παναγιώτης Πολυμενίδης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα υπάρχει από το 2000. Θεωρώ ότι τα ναρκωτικά είναι στο Μενίδι γιατί έχουν επιλέξει να είναι εκεί. Στο θέμα μας εμπλέκονται και άλλα υπουργεία όπως της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί έμπορος ναρκωτικών να συλλαμβάνεται και να αφήνεται ελεύθερος σε δύο ημέρες είπε ο κ. Πολυμενίδης.

Εκ μέρους γονέων της περιοχής, ο Ευάγγελος Σουλιώτης σημείωσε: «Εγώ αν δεν στείλω το παιδί μου στο σχολείο θα με καλέσει ο εισαγγελέας. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή μας και θέλουμε να ζούμε ελεύθεροι, με ισονομία και όχι με ναρκωτικά. Δεν μπορείτε ή δεν θέλετε; είπε καταλήγοντας ο κ. Σουλιώτης.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων πέρασε στο υπουργείο προκειμένου να εκθέσει τα αιτήματα των κατοίκων των Αχαρνών στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter