Διαψεύδει η Κυβέρνηση σκέψεις για μείωση του αφορολόγητου

Διαψεύδει η Κυβέρνηση σκέψεις για μείωση του αφορολόγητου

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αυτήν τη στιγμή «δεν υπάρχει κάποια σκέψη για μείωση αφορολόγητου μετά το πέρας του υπάρχοντος προγράμματος».

Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση τα τελευταία δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, έχει ρίξει στο τραπέζι, στο πλαίσιο του «κόφτη» δημοσιονομικών δαπανών, τη μείωση του αφορολόγητου.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε επίσης πως «τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη μέχρι όλα να συμφωνηθούν». Η κρίσιμη ημερομηνία για την Αθήνα και την Κυβέρνηση είναι η συνεδρίαση (στις 9 Μαρτίου) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και το ενδεχόμενο ένταξης της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QI).

Για το ΔΝΤ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν ενδιαφέρεται αν θα μείνει η αν θα φύγει», αλλά πρέπει σύντομα « να αποφασίσει τι θα πράξει και να μην έχει παράλογες απαιτήσεις».

Αυτό που αναμένει η Αθήνα είναι να κλείσει η αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη στο QI. Για να συμβεί αυτό απαιτείται η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τα μεσοπρόθεσμα και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η πρόταση Τσακαλώτου για επέκταση του «κόφτη» για μετά το 2018 και για ένα μεσοπρόθεσμο διάστημα που πρέπει να αποφασισθεί για πόσα χρόνια θα ισχύει;

«Αυτή τη στιγμή», πάντως κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος «δεν είναι η ελληνική πλευρά αυτή η οποία πιέζεται. Δεν υπάρχουν πιεστικές οικονομικές ανάγκες. Μόνο ο στόχος για το πλεόνασμα 1,75% το 2018 που δεν εξυπηρετείται με νέες καθυστερήσεις».

Αναφερόμενος τέλος στην υπόθεση Novartis την οποία ανέδειξε το Documento, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «η προκαταρκτική εξέταση που διεξάγεται αυτήν τη στιγμή είναι μυστική» και το μόνο που μπορεί να πράξει η κυβέρνηση είναι να υπενθυμίσει ότι «εφόσον ο εισαγγελέας δει ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα είναι υποχρεωμένος να τα διαβιβάσει στη Βουλή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter