Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών τις 12 δόσεις για τους φόρους

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών τις 12 δόσεις για τους φόρους

Με_x000D_
ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε δηλώσεις της αναπληρώτριας_x000D_
υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου περί διευκόλυνσης των_x000D_
φορολογουμένων με αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 12 δόσεις.  

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε τα «δημοσιεύματα» και όχι απευθείας την κυρία Αντωνοπούλου, η οποία η ίδια ανακίνησε το θέμα σήμερα το πρωί με δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την λιτή ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, μόλις 62 λέξεων, κόπηκε η φόρα και ο ενθουσιασμός στις τάξεις των φορολογούμενων που προκάλεσε η δήλωση της κυρίας Αντωνοπούλου, αν και η ίδια αναρμόδια, όπως ανέφεραν πηγές από το ΥΠΟΙΚ.

Στην ανακοίνωση, που βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αναφέρεται πως, «τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το υπουργείο Οικονομικών, βέβαια, εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9FM», η Ράνια Αντωνοπούλου, για το συγκεκριμένο θέμα (σ.σ. τις δόσεις για τις φορολογικές υποχρεώσεις) ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο. Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter