Διάσημοι Αμερικανοί ηθοποιοί στο Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου της Ντοβίλ

Διάσημοι Αμερικανοί ηθοποιοί στο Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου της Ντοβίλ

Οι αμερικανοί ηθοποιοί Μόργκαν Φρίμαν, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Ελ Φάνινγκ και ο Αυστραλός Τσέισον Κλαρκ θα δώσουν το παρόν στο Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου στη Ντοβίλ, στη βορειοδυτική Γαλλία, που ανοίγει αυλαία στις 31 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Μόργκαν Φρίμαν, 81 χρόνων, «είναι ένας τεράστιος ηθοποιός που στην καριέρα του έχει επιδείξει καλλιτεχνικές και πολιτικές επιλογές που τιμούν τον άνθρωπο. Ήρθε δύο φορές στη Ντοβίλ. Μας συγκίνησε με την ταπεινοφροσύνη του», δήλωσε ο Μπρούνο Μπαρντ σκηνοθέτης του φεστιβάλ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης κράτησε διακριτική στάση αφότου τον περασμένο Μάιο κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από οκτώ γυναίκες. Σε συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι CNN μετά την υπόθεση Γουάινστιν, ο Φρίμαν είπε: «Δεν παρενόχλησα ποτέ γυναίκες». Επίσης, δεκάδες άτομα που ρωτήθηκαναπό το CNN για τον Φρίμαν εγκωμίασαν την άψογη συμπεριφορά του.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν η σκιά της υπόθεσης Γουάινστιν θα πλανάται πάνω από το Φεστιβάλ ο Μπαρντ είπε: «Αδιαφορώ παντελώς. Διευθύνω ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ. Δεν είναι ο ρόλος μου να συζητώ γεγονότα της πολιτικής επικαιρότητας. Αφήνω τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Η 53χρονη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, γνωστή από την σειρά «Sex and the City», θα παρουσιάσει την τελευταία ταινία της «Here and Now» του γάλλου σκηνοθέτη Φαμπιέν Κονστάν στις 6 Σεπτεμβρίου.

Με ήδη 31 ταινίες στο ενεργητικό της, η 20χρονη Αμερικανίδα Ελ Φάνινγκ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Mary Shelley» και θα παρουσιάσει στο φεστιβάλ της Ντοβίλ την ταινία «Galveston» στο πλάι της σκηνοθέτιδας Μελανί Λοράν.

Ο 49χρονος Αυστραλός Τζέισον Κλαρκ ( «Πλανήτης των Πιθήκων: η αντιπαράθεση» -«Terminator: Genisys)» θα ανοίξει το φεστιβάλ στις 31 Αυγούστου με την πρεμιέρα της ταινίας «Le secret des Kennedy» του Τζον Κίρραν στην οποία ενσαρκώνει τον πρώην αμερικανό γερουσιαστή Τεντ Κέννεντι.

Στο Φεστιβάλ αναμένεται επίσης η βρετανίδα Κέιτ Μπεικινσέϊλ, μία από τις γυναίκες που επίσης έχει κατηγορήσει τον Γουάινστιν καθώς και το νέο αίμα του Χόλιγουντ, Σέιλιν Γούντλεϊ.

Δεκατέσσερις «ανεξάρτητες» ταινίες θα είναι στο διαγωνιστικό τμήμα, μεταξύ των οποίων τέσσερις είναι παραγωγές από διαδικτυακές πλατφόρμες.

Το φεστιβάλ προσελκύει κάθε χρόνο σχεδόν 60.000 θεατές, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter