Διεκόπη για να… αναβληθεί ξανά η δίκη του Νίκου Γεωργιάδη – Ποιοι ευθύνονται

Διεκόπη για να… αναβληθεί ξανά η δίκη του Νίκου Γεωργιάδη – Ποιοι ευθύνονται

Σε ακόμη μία διακοπή οδηγήθηκε η έδρα του Γ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου αναφορικά με την εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκου, Νίκου Γεωργιάδη. 

Ο Ν. Γεωργιάδης κατηγορείται για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής. Η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 23/6. Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό πως, όπως και την προηγούμενη φορά, η δίκη δεν θα διεξαχθεί ούτε και τώρα.

Ο λόγος είναι πως η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας έχει αποφασίσει πως αν μία υπόθεση διακόπτεται δύο φορές, τότε κατά τον τρίτο ορισμό της εκδίκασης της οι δικηγόροι έχουν το δικαίωμα να μην παραστούν, εκτός αν υπάρχει ορατός κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων, οπότε και λαμβάνουν σχετική άδεια από τον ΔΣΑ. Ως εκ τούτου, η υπόθεση Γεωργιάδη οδεύει προς αναβολή.

Εκτός αυτών, επαναλήφθηκε για άλλη μια φορά το τραγελαφικό γεγονός η πρόεδρος της έδρας να καλεί τους μολδαβούς μάρτυρες για να δηλώσουν παρουσία, κάτι που τυπικά όφειλε να πράξει, γνωρίζοντας όμως την ουσία που ήταν ότι τα θύματα του Νίκου Γεωργιάδη δεν είχαν κληθεί από τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να παραστούν στη δίκη. Όπως εξήγησεη πρόεδρος του δικαστηρίου, πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία, η οποία για να διεκπεραιωθεί χρειάζεται τουλάχιστον 7 μήνες.

Προφανώς και η ευθύνη δεν βαραίνει την παρούσα έδρα, αλλά τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, όπως επίσης και την προηγούμενη σύνθεση του δικαστηρίου, η οποία έδωσε μόνο τρεις μήνες αναβολή (σ.σ. η υπόθεση εισήχθη σε πινάκιο για πρώτη φορά τον Μάρτιο), ενώ αυτή θα έπρεπε να έχει διάρκεια τουλάχιστον 7 μηνών, καθώς τόσος χρόνος απαιτείται- όπως τόνισε η πρόεδρος της νέας σύνθεσης- για να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες δικαστικής συνδρομής.

Νομικές πηγές ανέφεραν πως ένα σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι η δίκη αναβληθεί -ακόμα κι αν τυπικά αρχίσει- με σκοπό να τελειώσουν οι διαδικασίες δικαστικής συνδρομής για να κληθούν οι μολδαβοί μάρτυρες.

Πηγή: koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter