DiEM25 υπέρ Βαρουφάκη: «Ο μόνος υπουργός που πάλεψε υπέρ του λαού»

DiEM25 υπέρ Βαρουφάκη: «Ο μόνος υπουργός που πάλεψε υπέρ του λαού»

Ανακοίνωση εξέδωσε το DiEM25 με αφορμή την ανάρτηση Παπακωνσταντίνου κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος αποτελεί και συνιδρυτή του κινήματος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου, «τρολάροντας» ανάρτηση του Γ. Βαρουφάκη, έγραψε στο τουίτερ: 

«Πριν από 3 χρόνια, πείσαμε τους Έλληνες ότι τα λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα. Πέρασα τους καλύτερους 6 μήνες της ζωής μου, κι ακόμα τους εξαργυρώνω βγάζοντας τόνους λεφτά. Αλλά μιας και γεννιέται κάθε λεπτό κι ένα νέο κορόιδο, φτιάχνω ένα νέο κόμμα στις 26/3»…

Η απάντηση του DiEM25 δεν άργησε να έρθει: 

Το 2010 το ελληνικό δημόσιο πτώχευσε και ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αν και είχε την ευκαιρία να διαπραγματευτεί σοβαρά πετυχαίνοντας μια γενναία αναδιάρθρωση χρέους και μια έντιμη λύση για τη χώρα, παρέδωσε “γη και ύδωρ” στους δανειστές, εισάγοντας τη χώρα μας στο καθεστώς της χρεοδουλοπαροικίας.

Τι κι αν το ΔΝΤ παραδέχεται ότι και το 2015 μπορούσαμε να πετύχουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, πόσο μάλλον το 2010 που η ελληνική κυβέρνηση υποτάχθηκε αμαχητί, υποθηκεύοντας τη χώρα.

Σήμερα με χυδαία ανάρτησή του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιτίθεται στο συνιδρυτή του DiEM25 Γιάνη Βαρουφάκη αποκαλώντας κορόιδα τον κόσμο που δεν παραπλανήθηκε από την προπαγάνδα εσωτερικού και εξωτερικού. Πάει πολύ να γίνεται αντικείμενο ειρωνείας ο μόνος υπουργός που πάλεψε υπέρ του λαού κι όχι υπέρ των γαλλογερμανικών τραπεζών. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει αποδείξει με την στάση του ότι τίμησε την εντολή που του έδωσε ο Ελληνικός λαός αρνούμενος να συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας και της συνθηκολόγησης.

Η ιστορία θα μας κρίνει όλους κ. Παπακωνσταντίνου. Όσο κ αν θέλετε να μας πείσετε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι μια αποικία χρέους, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για να πάψει η χώρα μας να ασφυκτιά κι η Ευρώπη να αποδομείται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter